Piranski brancin
Ne vem, tudi v Elecrercu je škarpena 24,90 se mi zdi, mogoče z nekaj evri odstopanja, in to že precej let. Tako da si upam reč da govoriš kar na pamet. Tolikor kolikor govoriš ti, je cena kilograma v neki povprečni restavraciji.
Če pa že nekaj let nisi bila, pa tako ali tako govoriš v luft.
Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 01.okt 2010 18:19
Evo, jutri grem v ribarnico na ljubljanski tržnici.Tole govorjenje o strašnem smradu pa je pretiravanje in pol .Če bi res tako smrdelo, bi že ukrepala inšpekcija. Riba pa ima seveda specifičen vonj in res ne diši kot vijolica. Nisem bila nekaj časa, sicer pa že miljonkrat kot se reče, pa še nisem zavohala takega smradu kot pravi strelka. Ampak bom pa poskusila tudi Fondine ribe, hvala za obvestilo.
![]()
Jaz sem ti dal argument, link in ceno iz konkurenčne tržnice, pa še kar vztrajaš pri svojem, ta moj argument tvoje besedičenje postavi na laž.
Kdo ali kaj si ti, da boš določala kdaj in zakaj se tema zaklene? Niti je nisi ti odprla.
Strelka, čist se strinjam s perpetuo glede zaklepanja tem. To mi diši po večvrednostnem kompleksu, češ sem povedal(a) kako je in sedaj zaklenite.
Drugač, kaj je narobe s tem, da je riba morala prepotovati pol oble, da bi prišla do moje mize? Po zagotovilih strokovnjakov ( se moramo vsak za sebe odločit komu verjet ) je riba ulovljena nekje v vodah avstralije in par minut po ulovu globoko zmrznjena, in prišla na mojo mizo po pol leta, bolj sveža od tiste ulovljene pri Zadru okrog štirih zjutraj in je brez hladilnikov čakala do poldneva, da pride na mojo mizo. Da ulova v takih zaprtih morjih ( polnih nesnage če hočete ), kot je jadran, niti ne primerjamo s ulovom v širjavah oceanov.
Drugač, vaša mnenja glede " divjakov " imam za navadno preseravanje in ne verjamem, da bi kdorkoli od vas ločil, če bi na krožnik dobil dve enaki ribi, ulovljene ob istem času in pripravljene na enak način. ( pa me popljuvajte kolikor hočete ).
Cene rib so posebna zgodba. Srdele, skuše, šnjuri, s ceno okrog 5 €/kg, štejejo za drugorazredno manj vredno modro ribo in jih večina snobov niti ne pogleda, in so pripravljeni plačati dvajset ali več evrov za " kvalitetno " belo ribo. Meni je tudi prav, ker so prej omenjene ribe izvrsne ( resda mal bolj občutljive če se ne porabijo frišne ).
ežoj| zzak1977 je napisal/a: |
Jaz sem ti dal argument, link in ceno iz konkurenčne tržnice, pa še kar vztrajaš pri svojem, ta moj argument tvoje besedičenje postavi na laž.
Kdo ali kaj si ti, da boš določala kdaj in zakaj se tema zaklene? Niti je nisi ti odprla. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Čokoladni eklerji

Sladki rogljiči