Mobing na delovnem mestu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

29. sep 2010 9:51

Mi imamo pravilnik o mobingu. Je pa to lahko zelo raztegljiv pojem, mobing je tudi težko dokazljiv. Navsezadnje, kar je meni hec in sprejemljivo, je lahko za nekoga drugega, bolj občutljivega ali z nižjim pragom tolerance, že tudi mobing.

Mamamia

mamamia

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

29. sep 2010 11:07

Ne vem, ali tista opazka o pomanjkanju stika z realnostjo leti name ali ne, niti nisem imela namena pisati o tem, vendar bi rada razjasnila, da moj komentar hudo temelji na osebni izkušnji. In to taki, kjer tisto, kar se dogaja avtorici, pomeni komaj m od mobinga. Mobing v najhujši obliki človeka pripelje do meje razuma, ko se začne spraševat, ali mogoče res ni on tisti, ki je nor. In tja čez sem nekoč gledala sama. Če takrat nimaš trdne opore v bližnji okolici, ki ti dnevno potrjuje obratno, je naslednja stopnja psihiatrija. Potem ti začne odpovedovati zdravje, najprej nespečnost, potem ekstremno povišan pritisk itd. itd. itd. Hujšala sem po pol kile na dan, končala pri 4 spredaj. Zdravnica na rednem preventivnem zdravniškem pregledu, kamor me je napotil delodajalec, mi je rekla, naj za božjo voljo menjam službo. Partner me je rotil, naj dam odpoved, še preden najdem alternativo. Na tej točki je pač odločitev posameznika, ali bo zadevo prenašal še dalje ali ukrepal. Jaz sem po naravi bojevnica in ko sem padla na dno, ni bilo dileme. Rešila sem se pekla in poskrbela za šok, pa tudi, da se je vedelo z imenom in priimkom kdo in kaj. Še danes mi je v zadoščenje, ko so mi povedali, kako furjasta je potem letala okoli oseba, ki me je sistematično maltretirala. V še večje zadoščenje mi je, ko še vedno kdaj slišim tudi od drugih (strank itd.), kako nezadovoljni so z njo in kako nemogoča oseba je. Ona je ostala, kjer je. Zame je to le še izkušnja, ki mi je dala vpogled in previdnost, da podobne stvari zaznavam že na daleč. Tudi v poslu vidim, da veljam natanko toliko, kolikor se postavim zase. Se mi je zgodilo pred kratkim, da se je velika mednarodna firma odločila, da mi pač ne bo plačala storitve - kar tako. Ker so veliki in z imenom in jaz pišče. Vedela sem, da je pravica na moji strani, zato nisem odstopila niti za hip. Je bilo treba najeti odvetnika, vendar samo za en obisk. Potem so se bili spet pripravljeni pogovarjat. So še malo zavlačevali, ampak račun so plačali do zadnjega centa. Brez nič se pač ne zgodi - nič. Pa ne v mobing mešati Vegrada ipd., ker je to povsem druga umazana zgodba. strelka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. sep 2010 18:13

ursula-ce je napisal/a:
Frina, ja, to je naša kruta realnost, ki jo vsi prenašamo zaradi strahu pred izgubo službe (tudi v javni upravi, čeprav je te dni slišati, da imamo zagarantirano službo, kar sploh ne drži), naša vlada in naši šefi pa to pridno izkoriščajo Nekaj gnilega je v deželi tej ursula-ce

Tako razmišljanje sem pričakovala.

Vegrad in mobbing imata vendrale paralelo: vsi, ki jim pride na misel, da bi poiskali pravico na sodišču, lahko na primeru Vegrad vidijo, kako slepa je pravica in kako malo je v tej družbi resnične volje, da se posamezniki ne izživljajo na usodah posameznikov. Pa ni pomembno, ali se temu reče na koncu mobbing, ali je po preposto norčevanje iz delavsih pravic, ki je v primeru Vegrada prav grozljivo.

Pravica je samo ena in to je vrednota, ki je v naši družbi dejansko nihče ne varuje.

F r i n a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. sep 2010 19:34

Vanja, zelene halje so, če se ne motim  negovalke v domovih za starejše, ali negovalke tudi v bolnišnicah.Naj me popravijo, če nisem točno napisala.

naor

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

30. sep 2010 13:55

Ja Naor poplnoma prav si napisala chappy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti