1. sep 2010 9:37
Pozdravljena,
tudi sama imam psičko, ki ima težave s sklepi, zaradi česar v hladnejšem obdobju (pozna jesen, zima, zgodnja pomlad) pogosto čuti bolečine. Naš veterinar nam je sprva nekajkrat predpisal Rimadyl, vendar ni bilo opaznega izboljšanja, poleg tega sem samo čakala, kdaj se bo pojavil kakšen od razvpitih stranskih učinkov, o katerih sem brala po raznih forumih.
Nato sem se malo pozanimala in si priskrbela HD tablete od Beapharja in moram reči, da sem z njimi zelo zadovoljna. Te tablete delujejo tako, da povečujejo količino sklepne tekočine, tako da je gibanje olajšano. Rimadyl pa je v bistvu močno protivnetno zdravilo, ki se uporablja za vse sorte težave, od ortopedskih, do želodčnih, problemov z jetri, ledvicami... HD tablete so precej manj agresivne, tako da jih lahko psu daješ daljše obdobje, zaradi tega je tudi doza večja - mislim, da naj bi se dajalo najprej nekaj časa 3x na dan po 2 tabletki, nato pa se dozo zmanjšuje. Jaz dajem psički celotno zimo po eno tabletko na dan, tako se nam najbolj obnese.
Mogoče še en nasvet glede hrane: če še ne kupujete posebne hrane za starejše pse, ti svetujem, da začnete z njo, ker ima takšna hrana dodane tudi nekatere snovi za kosti. Morda pa bi kazalo razmisliti tudi o kakšnem prehranskem dodatku z glukozaminom (le-ta prav tako podmazuje sklepe). Vse to (kot tudi HD tablete) dobiš v veterinarski lekarni brez recepta (100 tablet je približno 15€).
Lp in veliko zdravja tvojemu kužku!
MancaS