Štipendije za dijake

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

tema odprta - 25. jul 2010 17:19 | ogledi: 2.890 | odgovori: 3

Pozdravljeni, ali je katera že oddala vlogo za štipendijo za leto 2010/2011.

zanima pa me tudi kako je v primeru, da se ti konec leta ravno ne izide, ali je potrebno štipendijo vrniti. Zanima me državna štipendija.

onaon

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

25. jul 2010 18:09

Pozdravljen/a! V 48. členu Zakona o štipendiranju (ZŠtip, Ur. list, 59/07) piše: "Štipendijsko razmerje pri državni štipendiji ali Zoisovi štipendiji miruje, štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto pa se ne izplačuje štipendistu, če: - ni izdelal letnika, dovoljen pa mu je ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal zaradi dokazanih opravičljivih zdravstvenih razlogov ali zaradi starševstva, - ... (+ ostali razlogi)" To pomeni, da v primeru, če padeš letnik in imaš možnost, da se ponovno vpišeš v isti letnik (t.j. ponavljaš), štipendije ni potrebno vrniti, ampak ti jo dajo v "status mirovanja". Nadalje pa v 49. členu ZŠtip piše, da "Štipendijsko razmerje pri državni štipendiji ali Zoisovi štipendiji preneha, če štipendist: - po svoji krivdi ne dokonča letnika, za katerega je prejemal štipendijo, - ... (+ ostali razlogi) To pomeni, da moraš v primeru, ko ne dokončaš letnika in ga tudi ne boš več ponavljal/a ali nimaš možnosti ponavljanja, štipendijo vrniti. Pogoje vračanja določa isti zakon v nadaljevanju. Link do zakona: http://www.uradni-list.si/1/content?id=81089&pa Hkrati pa lahko za več informacij povprašaš na Centru za socialno delo, na katerem boš vložil/a vlogo za dodelitev štipendije. Nekaj informacij glede štipendij pa lahko najdeš tudi na spletni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (navedeni so roki za vložitev štipendije, pogoji, lahko si natisneš obrazec oz. vlogo): http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_ Predvsem pa ne it v šolo/fakulteto z mislijo da se bo zalomilo oz. ne bo izšlo - misliti je potrebno pozitivno in delati na tem da se izide. LP in lep preostanek nedelje želim! Follow your dreams.... Sporočilo je spremenil(a) tresk dne 25. 2010 18:35

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

25. jul 2010 18:21

moja ma Zoisovo, vlogo ponavadi pošljemo takoj po koncu pouka. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti