Govor na konfirmaciji

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

tema odprta - 7. jul 2010 9:55 | ogledi: 3.180 | odgovori: 5

Pozdravljeni

Rabim pomoč in ker nisem ne vem kaj dobra v pisanju kakšnih spisov kaj šele kakšne govore se obračam na vas. Sem botra in bi naj, taka je baje navada, pred kosilom nekaj botra povedala. A imate mogoče kakšne ideje, kaj se mora povedati? Kaj kratkega in jedrnatega...na koncu s kančkom kakšnim humorjem, da bi popestrila začetek.

Hvala vsem že v naprej za pomoč.

lep dan še naprej vam želim

bisagolf

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

7. jul 2010 10:13

Bodi originalna in reci samo, da botra ne bo veliko govorila, ampak bo z dejanji pokazala, koliko ji krščenec (ali kako se že reče, ker jaz v teh zadevah nisem najbolj doma) pomeni. In to poudari, da ti vleiko pomeni, da si mu botra. Pa dvigneš kozarček in nazdarviš. Amen.

Zakaj bi se silila v govorance, če ti to ne leži.

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jul 2010 11:53

Tako kot pravi darling. In če ti pripovedovanje vicev do sedaj ni šlo....potem ti tudi na tem kosilu ne bo, zato tudi s tem ne poskušaj. Saj bodo itak vsi hoteli hrano Vendelina jr.

neznan uporabnik

7. jul 2010 14:19

Ne vem zakaj punci ne privoščite govora? Tudi če ga ni vešča, ga bo speljala, ker ima motivacijo (ali se motim?). Marsikdo je iz svojega hendikepa ustvaril prednost. In veliko znanih govorcev so postali govorci zato, ker so začeli, nadaljevali in uspeli. Sama poznam nekaj nebomreklakaj, ki so bili totalni danebomreklakaj. Tako kot pravi Magnifico v eni svojih :"Nekad sam bio.....a vidi me sad!?" Če veš, da imaš tremo že pred enim človekom, kaj šele te spreletava, ko veš, da boš moral nekaj povedati pred večimi ljudmi..? In če sam sebi turiš v glavo, da si nesposoben..? takrat pomaga, če imaš nek sinopsis, se zapreš v kopalnico in vadiš pred ogledalom. Gre hitro, če si res želiš. Tako da tako omalovaževanje v stilu "če ne obvladaš, pusti!" meni ne dopade. Je ni stvari, ki je človek ne bi obvladal, če ve, kaj mu je cilj. Vse ostalo je stvar lenobe (ki je človekov najhujši sovražnik z dolgčasom vred, kar pa itak izhaja iz lenobe). japaja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

8. jul 2010 12:18

No, bisa ima dve varianti na voljo, pa najs e sama odloči, katero bi izbrala. mamamia

 

mamamia

neznan uporabnik

8. jul 2010 16:20

Kva (), a si ji poslala varianto? japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti