6. jul 2010 8:20
OK. Nekaj kar sem sama ugotovila in od takrat ne uporabljam nobenih svečk več.
Kaj je name teh svečk? Potegniti ušesno maslo iz ušesa. Kdor vsaj malo pomisli lahko ugotovi, da je to eno samo veliko nakladanje. Stvar je po domače prešvoh, da bi kar koli ven potegnila, če pa bi bila močnejša bi poškodovala bobnič. Po vrhu vsega pa zrak ve tem tulcu miruje in ničesar ne vleče ven (zrak miruje v tulcu). Tisi ki misli, da ta stvar deluje kot dimnik se moti. Naša ušesa niso narejena tako, da imajo na drugi strani luknjo, skozi katero bi lahko zrak vlekli.
(enostaven test kaj mislim: Vzemite sesalec in 1 cent. Cent položite na iztegnjeno dlan in cev sesalca položite čez kovanec, tako da nikjer ne bo špranjice. Nato prižgite sesalec. Cent vam bo ostal na dlani. V trenutku ko boste cev dvignili iz dlani samo malo, toliko da bo luknja skozi katero bo tok zraka imel dostop v cev, bo cent pristal v sesalcu.)
Sama sem pretestirala 3 vrste svečk, pri vseh je bil rezultat enak. V svečki se je nabral prah, ki je ob stiku z vlago potemnel in izpadel kot ušesno maslo. Na znanje pa vam dam, da ta prah ko imate svečko v ušesu leti narvnost v vaše uho in naredi še več umazanije, ki jo obda ušesno maslo, posledično ga imate tudi več.
Če mi ne verjamete, prižgite svečko in spodnjo luknjico zamašite s prstom. Posnemate uho. Pa boste sami videli.
LP
asimetra