Ušesne svečke

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

tema odprta - 5. jul 2010 16:17 | ogledi: 27.415 | odgovori: 10

Zanima me, če ima kdo od bralcev na forumu izkušnje z uporabo ušesnih svečk?

O njih vem le to kar sem prebrala na embalaži, enaka vsebina se najde tudi na spletni strani (ekolife.si).

Vsaka informacija iz prve roke bo dobrodošla. Ob katerih težavah ste jih uporabili, je bil učinek opazen, so pomagale ...?

Hvala in pozdrav

Noemi

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jul 2010 20:30

Evo, uporabljal jih je mož, dva dni nazaj, po nasvetu farmacevtke, ne ravno ekolifove, ampak otosan.http://www.galco.si/trgovina.php?prodaja=medicins   Lekarnarica je dejala, da je to najbolj učinkovit način odstranjevanja prekomerne količine ušesnega masla. Figo freško! Morebiti, če delaš to ene pet dni zapored in pohacaš kakih deset svečk. Mož je rekel, da ni čutil nobenega učinka, le ko je svečka gorela in je slonel na mizi, je skoraj zaspal. Torej ima pomirjujoč učinek, pa verjetno kakšne druge učinke tudi, le da jih moraš (svečke, namreč) uporabljati redno - vsaj 2-3x na mesec. Za odstranjevanje čepšov ušesnega masla (zaradi prekomernega izločanja) pa še vedno prisegam (oz. mož) na vodikov peroksid.

lp

cervus

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

5. jul 2010 21:25

Elaphus hvala za posredovane izkušnje. Če primerjam podatke o ušesnih svečkah na obeh omenjenih spletnih straneh, so si le-ti nekako nasprotni. In ravno zato so mnenja forumovcev toliko bolj uporabna. Mene te svečke zanimajo predvsem z vidika pogostih vnetij, zamašenega nosu in podobnega. Lp Noemi

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

6. jul 2010 7:17

Elaphus,kako pa se ušesno maslo očisti z vodikovim peroksidom? Nikoli še nisem slišala o tem. Tudi za svečke sem izvedela pred kratkim. Moja soseda je svojim otrokom čistila ušesa z njimi, pa pravi, da so zelo v redu. lp baška Sporočilo je spremenil(a) baška dne 06. 2010 07:18

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. jul 2010 7:43

Greš v lekarno, prosiš za vodikov peroksid za čistit ušesa in potem ti dajota pravo mešanico. Nekaj kapljic vliješ v uho, grozno šumi in se peni, potem pa še spereš s fiziološko raztopino, ki jo dobiš v lekarni. Sicer ti pa svetujem, če boš kupovala h2o2, da kar v lekarni vprašaš za postopek, ti bodo bolj natančno in strokovno razložili. Ampak ta hec se uporablja le v skrajni sili, ni za vsak dan.

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. jul 2010 7:46

Še pika na i: če so ušesa sicer v redu in se ušesno maslo normalno izloča, po moje ni potrebno nekega spešl čiščenja. Zato me čudi, da je soseda čistila otrokom ušesa s temi tulci oz. svečkami. Moj mož uporablja vse to - z dohtarjevim blagoslovom - ker se mu ušesno maslo nenormalno izloča. So ušesa predragocena, da bi se kar tako igrali z njimi.

lp

cervus

asimetra  

član od: 2.1.2008

sporočila: 173

6. jul 2010 8:20

OK. Nekaj kar sem sama ugotovila in od takrat ne uporabljam nobenih svečk več. Kaj je name teh svečk? Potegniti ušesno maslo iz ušesa. Kdor vsaj malo pomisli lahko ugotovi, da je to eno samo veliko nakladanje. Stvar je po domače prešvoh, da bi kar koli ven potegnila, če pa bi bila močnejša bi poškodovala bobnič. Po vrhu vsega pa zrak ve tem tulcu miruje in ničesar ne vleče ven (zrak miruje v tulcu). Tisi ki misli, da ta stvar deluje kot dimnik se moti. Naša ušesa niso narejena tako, da imajo na drugi strani luknjo, skozi katero bi lahko zrak vlekli. (enostaven test kaj mislim: Vzemite sesalec in 1 cent. Cent položite na iztegnjeno dlan in cev sesalca položite čez kovanec, tako da nikjer ne bo špranjice. Nato prižgite sesalec. Cent vam bo ostal na dlani. V trenutku ko boste cev dvignili iz dlani samo malo, toliko da bo luknja skozi katero bo tok zraka imel dostop v cev, bo cent pristal v sesalcu.) Sama sem pretestirala 3 vrste svečk, pri vseh je bil rezultat enak. V svečki se je nabral prah, ki je ob stiku z vlago potemnel in izpadel kot ušesno maslo. Na znanje pa vam dam, da ta prah ko imate svečko v ušesu leti narvnost v vaše uho in naredi še več umazanije, ki jo obda ušesno maslo, posledično ga imate tudi več. Če mi ne verjamete, prižgite svečko in spodnjo luknjico zamašite s prstom. Posnemate uho. Pa boste sami videli. LP asimetra

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. jul 2010 8:30

To je pripomoček, ki ima nek svoj smisel pri tistih, ki se ukvarjajo z vodnimi športi in zadevo tudi resno treniranjo. Za občane brez večjih plavalnih in potapljaških podvigov je pa običajna higiena čisto okej, Vnetja in ostale nevšečnosti, ki se ponavljajo s preveliko frekvenco, mora pa vseeno pogledati specialist za ušesa. Vendelina jr.

Tankica  

član od: 14.2.2015

sporočila: 1

17. apr 2015 17:54

Pozdravljeni!

 

Meni so pravkar opravili tole čiščenje z tulcem in vam lahko povem, da ne morem verjet koliko ušesnega masla je bilo v tulcu po končani terapiji.

Bila sem skeptična, ampak zdaj bom še ponovila tole 100 %, mi ni žal niti centa

 

Lp

Stanka

Tankica

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

17. apr 2015 18:47

noemi je napisal/a:
Elaphus hvala za posredovane izkušnje. Če primerjam podatke o ušesnih svečkah na obeh omenjenih spletnih straneh, so si le-ti nekako nasprotni. In ravno zato so mnenja forumovcev toliko bolj uporabna.

Mene te svečke zanimajo predvsem z vidika pogostih vnetij, zamašenega nosu in podobnega.

Lp

Noemi

 

Ušesno maslo ščiti uho. Čiščenje z izpiranjem ali svečo je primerno le za ljudi, ki imajo toliko masla, da se jim zamaši sluhovod.

Ker si omenila zamašen nos, ti priporočam izpiranje nosu z Nasopurom. Meni zelo pomaga. Le pri zamašenih sinusih je boje, da nosu ne izpiraš ( jaz v tem primeru uporabim Sinopur). Meni je otolog svetoval da sem pri izpiranju previdna, ker gredo drugače baketrije lahko iz nosi preko evhastijeve cevke v ušesa. Sploh ce so zamaseni tudi sinusi. Otrokom pa nosu sploh ne bi smeli izpirari, dosti bolje je če jim v nos nakapljamo nekaj fiziološke. 

svečko pa jaz uporabim le v primeru, da mi po plavanju ostane voda v ušesih, pa še takrat so rezultati povprečni ( zadnje čase raje uporabljam čepke za ušesa).

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

19. apr 2015 15:22

Še moj piskerček.... Prijateljica je svojo mamo naročila na pregled za nov slušni aparat, ker ji ta ne pomaga več. Med čakanjem na dogovorjeni datum ji je s svečkami očistila ušesa. Je rekla da kaj takega še ni videla. Koliko tega je bilo v ušesu. Gospa ne potrebuje novega aparata. sama svečk še nisem preizkusila.

Lp

ATNES

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti