Enakopravnost v zakonu

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

7. jul 2010 15:06

Draga Zeta, od kod pa sedaj to? Kaj mi pa ti pripisuješ? Kaj sem pa jaz ocenila za pritlehno in obsojanja vredno? Za moje pojme morda grozno nepraktično in predvsem neperspektivno za razmerje, ampak tvoji izrazi.....???? Kje si pa to dobila? Ni nujno biti "zavit v vato", če smatraš zakon za skupnost. Če pa dekle sreča moškega, ki smatra da je njegov denar njegov, njen je pa za "tekoče stroške družine", pa da je zakon zastonj seks in oprane gate, ima pa punca v današnjih časih možnost reči "ne hvala" in si najti tipa, ki deli njene vrednote in poglede na svet, ali pa živeti sama. Če so pa tudi tvoji pogledi na svet enaki, pa kar pogumno, kar preračunavaj. Na misel mi ne pride, da bi te obsojala. Zgoraj napisano je bilo samo odgovor na Frinino izjavo, da sem po svoji naivnosti in pogledi na svet primerna samo za zgodbice o Angeliki. Lisa

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

7. jul 2010 15:26

Sprejmi moje opravičilo Lisa, prosim. zeta

neznan uporabnik

7. jul 2010 15:45

Tkole kot sta se zdaj pogovorili Zeta in Lisa...sploh ne more priti do ločitve japaja

Rakuncek  

član od: 29.12.2008

sporočila: 79

7. jul 2010 17:24

Moje mnenje je tako, da bosta, če bosta že v začetku razmišljala o tem, kako bo, če bosta šla narazen, res šla narazen. Zakaj se obremenjujeta s tem, kako si bosta ob ločitvi vse razdelila?? A se vama zdi pametno, da sploh karkoli vlagata v skupno življenje, če že na samem začetku o koncu razmišljata? Rakuncek

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. jul 2010 17:38

Če lahko dodam, prav vse, kar sta napisali Vendelina in Frina velja prav tako ali pa še bolj tudi za dogovore o dedovanju.

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. jul 2010 17:51

Tudi meni se zadeva ne zdi tako enostavna oz. ni za posploševati. Verjetno ima vsak par svoj pogled na to, mislim pa, da so odvetniki dodali še nekaj le-teh.

Če se poročiš mlad, ko še res nimaš ničesar, je smiselno, da se ves dohodek daje na kup, da se sploh lahko preživi. Da imata oba zakonca enak dohodek, je bolj malo verjetno. Kar pa ne pomeni, da ne prispevata oba v dobrobit družine. Če eden več zasluži, je mogoče drugi dosti bolj inovativen, v kaj naložiti denar, kako kupiti stanovanje, avte in ostalo, kar se danes pač rabi. Kako določiš ceno te iznajdljivosti? Meni je neprecenljiva. Mnogim res ni jasno, da ni toliko važno, koliko zaslužiš, ampak kaj s tistim, kar zaslužiš, narediš, ustvariš oz. pametno naložiš.

V normalnih razmerah, ko v razmerju vse klapa, zakonca ob večji dediščini veretno ne razmišljata, čigava je dejanska dediščina, ampak je od obeh. Če v razmerju ni vse (več ali manj) rožnato, je pa lahko dediščina odskočna deska za ločitev. Na žalost, bi rekla, da si dobro število žensk ne more privoščiti ločitve zaradi prenizkega dohodka in nekako shajajo poročene ali v dolgotrajni zvezi.

Tako da, meni se zdi grozno razpravljanje o tem, kako se stroški pokrivajo iz enega ali drugega dohodka. Ker, tudi ko eden več zasluži, drugi doprinese, mogoče zaradi maj stresne službe, v družinsko življenje več harmonije, miru, reda... Kako postaviš ceno na to?

 

Seveda,v primeru poroke, ko je eden od partnerjev neznansko premožen, vidim podpis predporočne pogodbe kot čisto OK zadevo. Če nimaš slabih namenov, je pogodba samo en dodaten kos papirja.

 

 

 

Vanja

neznan uporabnik

7. jul 2010 18:13

Kolikšna je postavka za gospodinjsko pomočnico recimo? 10 €? 15 € na uro? Mislim, da je pred časom v ZDA (kje pa drugje?) neka gospa, potem, ko jo je gospod dal na čevelj, iztržila dobršen del cekinov prav na račun intelektualnega prispevka v skupno gospodinjstvo.. In ne mi zdaj rečt, da lahko vsak idiot pere perilo! So stroški zafarbanega perila (plus čustvena navezanost in posledično duševne bolečine zaradi uničene čipkaste kombineže, ki mi je v vseh vezah prinašala srečo...) ekvivalentni ene par desetim kvadratom bivalne površine.. Sam dobrega advokata moraš imet, dokler ga pa ne potrebuješ, uživaš v romantiki.... Presedani so odločujoči in odločilni, takrat itak vpleteni pojma nimajo, za kaj gre in je treba peljat situacijo "na galamo" oziroma da ne rečem grdo: "lud j**e zbunjenog"... japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 07. 2010 18:21

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. jul 2010 19:25

japaja je napisal/a:
Mislim, da je pred časom v ZDA (kje pa drugje?) neka gospa, potem, ko jo je gospod dal na čevelj, iztržila dobršen del cekinov prav na račun intelektualnega prispevka v skupno gospodinjstvo..Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 07. 2010 18:21

 

Meni se to "delo" ali prispevek ne zdi zanemarljiv in seveda se dogaja kar naprej.

Ločitev bo "čez plot skakajočega" tigrčka stala (v dolarjih) 750 Miljončkov. Not bad, huh?

 

Oops, popravljam, v današnjem časopisu je bila številka "samo" 100 milijonov. Se mi je 750 zdelo malo preveč glede na to, daj naj bi bil fant "vreden" 1,000 milijončkov. Kakšne težave imajo nekateri! Zato mi, po pravici poveedano, dol binglja za tele zvezde, špornike itd. Denar bi lahko "usmerili" v kakšne boljše namene.

 

 

Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 08. 2010 17:53

neznan uporabnik

7. jul 2010 20:29

japaja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. jul 2010 17:29

nola je napisal/a:

Če lahko dodam, prav vse, kar sta napisali Vendelina in Frina velja prav tako ali pa še bolj tudi za dogovore o dedovanju.

nola

Nola, dogovorov o dedovanju ni, je samo bitka za dedičino. Na koncu imajo profit - odvetniki. Ista zgodba kot pri delitvi solastnega premoženja.

Primer. Ena baba toži svojega moža za več kot polovico premoženja. Tip ima okrog 1000 € mesečnih prejemkov, ona nobenih prejemkov, ni kuhala in ni prala in skrbela za gospodinjstvo. Seksala ni nikoli, ker je pošteno kmečko dekle. ( ta del je namenoma izpuščen, je pa pikanten). Nekje ima gozd, 5 ha, več kot pol je njenega. Zdaj na sodišču prodaja zgodbo, da je vsa leta prodajala les iz gozda in da hjeje dohodek presegal 1000€ mesečno. V gozdu je sekala in prodajala bukova drva, ta znemeniti gozd pa je - smrekov. Sem ga fotografirala.

Iz same žlehnobe bom  še napisala, da ji je CSD dodelil denarno socialno pomoč, čeprav je večinska lastnica 9,1 ha kmetije, ki je ne obdeluje in jo lahko takoj proda, ker jo kupec milo prosi že leta. Toliko o socialni službi. O CSD nobene, ker mi že kri šrica izza nohtov....

 

 

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti