Kalorije

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. jun 2010 21:38

kuhinja.slo je napisal/a:
Dovolj je , če se samo ozrete okoli sebe pa boste videli debelih riti kolikor hočete . Nismo vse enake , nekatere damo tudi nekaj na videz , zato so me zanimale kalorije . Čisto kulturno sem se hotela vključiti med vas ,

kuhinja.slo

 

No, čisto kulturno pa tole niti ni, se strinjaš? če že toliko hlepiš po kulturi.... In ko preberem takle tekst, me za nekaj časa mine tek - tako, da ne potrebujem posebno napisanih kalorij ob receptih.

lp

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jun 2010 7:22

kuhinja.slo je napisal/a:
Pozdravljeni !

Vaši recepti so zelo kvalitetno in okusno izbrani , vendar me moti , da ni pripisanih kalorij . Lp , kuhinja.slo .........

kuhinja.slo
Ma, nemoj.... Vsakega kaj moti in potem je stvar odraslostii, da se odloči, kako bo živel s stvarmi, ki ga motijo. Ali jih bo popravljal, spreminjal ali pa ignoriral. Ključna beseda je tu odraslost. Tko je shvatio, shvatio je. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. jun 2010 9:43

@kuhinja.slo, če boš kdaj na ta portal sama pošiljala recept, boš videla, da v obrazcu za oddajo recepta navedba št. kalorij niti ni predvidena. Pač nismo specializiran dietetičen portal, kjer bi bila navedba kalorij nekaj vsakdanjega.

Morda se pa sama opogumiš in odpreš (med kulinaričnimi) novo temo, kjer bi se zbirali recepti, kot si jih želiš. Čeprav - če malo pobrskaš po forumu, je odprtih že en kup tem o raznih dietah za hujšanje (predvidevam, da bi ti podatek o kalorijah prišel prav zaradi tega), kjer so recepti oz. jedilniki sestavljeni tako, da sledijo načelom "manj kaloričnega" prehranjevanja.

Mojca

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

28. jun 2010 9:58

kuhinja.slo je napisal/a:
Pozdravljeni !Vaši recepti so zelo kvalitetno in okusno izbrani , vendar me moti , da ni pripisanih kalorij . Lp , kuhinja.slo .........kuhinja.slo

 

specialno zate - http://recipes.sparkpeople.com/home.asp

imajo vse kar si zelis.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jun 2010 11:24

Predlagam, da se pri receptih uvede rubrika, koliko časa moraš npr. hoditi v hrib, teči, kolesariti ali pospravljati, da pokuriš tisto, kar si ravnokar pospravil. Me prav zanima, kolikokrat bi jaz segla po kaki konkretni kalorični bombi. Tako pa enostavno z užitkom pojem tisto, kar predse postavim.

Niso še tako daleč nazaj časi, ko sem se zaradi ene kepice sladoleda skoraj fentala, ker jo je bilo treba takoj "skuriti". Ne, hvala! Zdaj si ga brez slabe vesti privoščim skoraj vsak dan, pa še kaj drugega, ni nujno, da je sladko, glavno, da je mojim brbončičam všeč.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jun 2010 11:40

Loni je napisal/a:

Predlagam, da se pri receptih uvede rubrika, koliko časa moraš npr. hoditi v hrib, teči, kolesariti ali pospravljati, da pokuriš tisto, kar si ravnokar pospravil. Loni Makaroni <>

Točno toliko časa, da je človek ponovno vsaj tako lačen, kot je bil, preden je zaužil nedavno jed Ker štetje kalorij, točk, kajpavemšečesa... s tem se trajno ne shujša, se pa precej časa frustrira. Če bi manira s štetjem kalorij res funkcionirala (ali pa točk, je vseeno), potem v tistih kulturah, kjer so si to izmislili, ne bi bilo toliko zelo debelih ljudi. Pa jih je vedno več. Ker če glava k hranjenju dodaja ne vem koliko dodatnih informacij, potem bo telo vedno bolj debelo. Imam znanca, ki zna vse dogodke, kraj in ljudi pozveati s hrano. Njegova pripvoed gre takole: bil v kraju XY, tam se jedel to... Pa oseba A, z njo smo se dobili, smo jedli jagenjčka, fino na roštilju, pa z rožmarinom, nič mastno......, sem bil na dopustu (navadba kakega silnega turistično-zgodivinskega-glamurnega kraja), sem dobro jedel...... No ta nesrečnik je v življenju po mojem shujšal že kakih 500 kil in še vedno tehta 140 kil. Zdaj je, ne vem kolikič že, na Montignacu. My point - tisti, ki nimamo težav s težo, jih nimamo predvsem zaradi tega, ker enostavno, ko pride trenutek ko nastopti občutek sitosti, bi pa zmogli dati hrano še enkrat na krožnik - takrat nehamo. Ni treba nič šteti kalorij, meriti indeksov itd...ko telo pove, da je, hvala, sito, takrat se odneha. Če je pa telo tako bolno, da ne zmore tega povedati, potem pa itak rabi obsežen in močan diagnostičen postopek in dolgo interdisciplinarno zdravljenje. V takem primeru je pa itak vseeno, kaj na tem portalu piše ali pa ne piše. Vendelina jr.

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

28. jun 2010 11:42

Aleluja! Najprej sem tudi jaz skrajno agresivno reagirala na vprašanje "koliko kalorij". Da se razumemo, sem oseba, ki da v proporcih nekaj vase in nase. Kulinarika je zame osebno izjemno prijetna spletna stran, polna svežih idej, nasvetov in zamisli, ki sežejo daleč preko kuhinjskega pulta. Veš, vnos grehov ocenim na uč, nisem pikolovska. Če se pregrešim, ravnam po počutju: včasih si čestitam za nebrzdano papcanje, spet drugič pa se brez muke odpravim športat. Morda, nekoč, v prihodnosti tale ideja ne bo tako travmatična kot je danes. Draga kuhinja.slo: si na straneh gorečih ljubiteljev izvrstne hrane, pravih gurmanov in amaterskih chefov. Ne ustraši se, še malo poskušaj slediti temle stranem, pa boš morda razmišljala o nas drugače. V nasprotnem primeru pa: Who cares? We are all grownups and it is a free choice. Kenede. Vsem kulinarčkom pošiljam lep pozdravček izza plank! beatrice

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. jun 2010 12:09

Tako je, važno je, koliko pojesti oz.koliko pokuriti.Se pa zelo strinjam z ugotovitvijo, da je treba pravočasno nehati.Vzrok za debele riti je predvsem v količinah.Včasih so rekli, da nehaj jesti, ko bi si rad še enkrat naložil na krožnik.Precej je odvisno tudi od presnove same itd. itd. Sicer sama ne objavljam receptov, si pa ne predstavljam, kako bi izvedla, koliko kalorij ima npr.makaronovo meso, zelena solata s fižolom in bučnim oljem in kosom tiramisuja.Mislim, da bi bil to najtežji del jedilnika oz.recepta. Najboljša dieta vseh časov je pa zagotovo "manj žri". naor

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. jun 2010 23:07

Jaz sem pa na ta način postavljanja vejic že skoraj pozabila :) A ne, da nas to na nekoga spominja, pa način pisanja tudi :D Da ne bo spet črno perje frčalo, hehe :)

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti