Smolnato mazilo

Pozdravljeni! Ne vem če bo moje vprašanje naletelo na plodna tla, a vendar...Zopet sem zamudila Majesovo oddajo, kjer je povedal recept za izdelavo Smolnatega mazila. Ima kdo natančno recepturo za izdelavo le-tega? Bila bi vam zelo hvaležna!

ŠNUKI

SMOLNATO MAZILO

Smola iglavcev (najboljša cedrova smola) 20 g, rumeni čebelji vosek 15 g, beli čebelji vosek 20 g, maslo 5g, olivno olje - hladno stiskano 150 g, mira ( smola ali tinktira) 1 g ( lahko tudi olje evkalipta )

UPORABA:

Za celjenje ran, za prekrvavitev, za jačanje kapilarnega pretoka krvi (črne noge ), za neutralizacijo adrenalinskih bolečin. Za neutralizacijo bolečin, ki nastanejo zaradi hormonskih motej (bolečine v plečih in ramenskem delu pri ženskah). Tudi sicer za nekaj časa neutralizira bolečine v sklepih.

(Vir : Nasveti in recepti iz kmetije pod Rogom   Avtor: jože Majes )

kobra 1
Draga Kobra 1, bili ste mi v veliko pomoč. Hvala za obsežen odgovor, upam, da lahko kdaj s kakšnim nasvetom vrnem uslugo. Še enkrat hvala, bodite zdravi in lepo se imejte. ŠNUKI

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti