Invalidnost

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

tema odprta - 9. jun 2010 20:37 | ogledi: 3.002 | odgovori: 9

Pozdravljeni.

Rodila sem se brez desne roke. Nosim navadno protezo in opravljam lahko skoraj vsa opravila.

V šali včasih rečem,da le harmonike ne morem igrati;)

Zaposlena sem bila kot natakarica(že to marsikaj pove;) ), sedaj pa sem se vpisala v šolo in študiram, kar pomeni da občasno delam preko študentskega servisa.

Včeraj sem imela pregled na invalidski komisiji,da mi dodelijo kategorijo invalidnosti. So mi pa rekli da na denar naj ne računam. Mati je sicer do mojega 18 leta starosti dobivala sedanjih 100eur dodatka za nego otroka.

Pričakovala sem vsaj nekaj eur mesečno. Morda to izplačujejo le kot dodatek k plači oz. pokojnini?

Sem pričakovala preveč?

Sama sem nekoč spoznala le gospoda, ki je brez roke ostal v avtomobilski nesreči; ostalih trajnih posledic ni utrpel. Ali to obravnavajo drugače? On naj bi dobival invalidnino.

Verjetno bo še nekaj časa trajalo, da dobim odločbo. Rada pa bi izvedela informacije iz različnih strani, da vem kaj pričakovati,če se pritožim, ali bom kaj dosegla?

home made

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

10. jun 2010 10:31

Na žalost ne vem kam se lahko obrneš, bi pa prosila ostale člane kulinarične, če kaj vedo naj se oglasijo. Sem pa totalno zgrožena in žalostna kaj se dogaja pri nas. banana130

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

10. jun 2010 11:35

Lahko rečem samo - nemogoče!!! Slišala sem za marsikatero ignoranco t.i.invalidskih komisij, kjer jim v pogodbi očitno piše, da morajo člani biti žaljivi, arogantni in se nasploh znašati nad ubogimi predstavniki nižje rase, ki so itak vsi simulanti... Res tragično! Roka je roka, izgubljena tako ali drugače povzroča isti hendikep, kajne. To, da se že od rojstva junaško boriš in živiš kolikor se le da normalno življenje je tvoj plus. Jasno je tudi to, da tvoja mama nebi prejemala tistih 100 EUR za prazen nič. Seveda se moraš pritožiti. Jaz bi za uveljavljenje pravice šla do konca, prav tako bi si najela odvetnika, če se sama nebi počutila dovolj usposobljena. Sploh ni verjetno, da zadevo izgubiš. Res, vztrajaj in si pribori to, kar ti pripada. Pogum!!!! kara

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. jun 2010 12:33

Pametno, da si si zastavila cilje za življenje, da se zavedaš, da boš veliko lažje shajala in delala, če boš imela izobrazbo, čeprav si že dokazala, da lahko praktično opravljaš skoraj vsako delo. Nisi nekje obsedela in se zjokala, da ker si invalid pa tako in tako ni dela in službe zate. Po moje, če bi se zelo potrudila, bi lahko igrala tudi harmoniko. Hecam se. Ko boš dobila od komisije oceno, odločbo, kjer bo razvidno kolikšen procent invalidnosti predstavlja tvoja težava in če ti tvoj osebni zdravnik ne zna povedat ali ti v tvojem primeru pripada finančna pomoč oziroma ti svetovati kam se obrni po nasvet, ti predlagam, da se obrneš po razlago na brezplačno pravno pomoč (prilagam link). Oni ti bodo morda dali konkreten odgovor, vedeli bodo kje iskat podatke, jih pravilno interpretirat ali ti bodo vsaj svetovali kako in kje ukrepaj. Tudi jaz mislim, da ti neka finančna sredstva morajo pripadati in kolikor koli že to je, se izbori za to. Veliko uspehov ti želim, pri urejanju zadeve in v življenju nasploh!! http://www.pravozatelebane.com/index.php?Itemid=144&option=c zeta

home made  

10. jun 2010 12:34

Hvala vama za odgovor:) Vidim da se o tem res malo govori in da ljudje zelo malo o tem tudi vedo. Kar se tiče članov komisije imaš čisto prav. Naletela sem na nekega gospoda. Me ni niti pogledal. Ko sem morala povedati kje sem bila zaposlena (torej v gostinstvu, kot natakarica) se je kr zgrozil, češ, saj taka kot si, nisi sposobna takih opravil. Sem se potem izgovorila, da sem samo pomivala posodo, pa sem dobila enak odziv...in to s takim vzvišenim tonom, da mi je ratalo slabo. Jaz ne pričakujem da bom s tem denarjem obogatela niti se kaj veliko finančno nebi opomogla. Se mi pa zdi, da sem neumna, če ne izkoristim tistega kar naj bi mi pripadalo; pa četudi je to 10eur na mesec. Že tako sem nekaj let izpustila; bi to morala uredit takoj po 18 letu. Naša država ima tako ali tako čisto preveč sredstev za nepotrebne reči in pomoč tujim državam..noben pa se ne vpraša kaj je z nami- državljani Slo. Pa če govorim o invalidih, delavcih na cesti, penzionistih..pa še in še... Torej, iščem čimveč informacij iz prve roke, kajti državne inštitucije...hja no..jaz osebno jim skorajda ne verjamem nič več. Kamorkoli se obrneš, povsod bi te radi.......no, pa da končam rajši;) Že vnaprej hvala za namige oz. nasvete! Lp home made

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

10. jun 2010 12:37

home made, poglej na zasebna sporočila

Lp od R.

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

10. jun 2010 17:20

vztrajaj. Nekateri so invalidi, če jim samo noht manjka kleo

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

14. jun 2010 10:42

Pozdrav. Pred desetimi leti sem imela raka in so mi odstranili jajčnike, po priporočilu mojega ginekologa in operaterja sem od komisije dobila potem odločbo da imam telesno okvaro 3 stopnje in sedaj do 45 leta dobivan 39e na mesec. Torej tebi pripada nedvomno mnogo več.

home made  

15. jun 2010 8:02

Lep pozdravček vsem skupaj. Sem kar presenečena. Dobila sem nekaj konkretnih odgovorov tudi na ZS.. Kar nemorem verjeti. Pripadala naj bi mi še cela vrsta nekih ugodnosti, POLEG invalidnine. Sploh si ne znam predstavljati, kako so lahko tako brezobrazni. Verjetno so si mislili, saj je mlada pa se ji tudi sanja ne zakaj je tu. So ma kar fino razjezili, vendar je to plus zame. Bom v jezi marsikomu tudi povedala svoje in vstrajala da dosežem kar želim. Odločbe sicer še nisem dobila, ampak glede na to, kaj so mi povedali, točno vem kaj pričakovati. So se pa na napačno spravili, hehe:) Hvala Vam za spodbudo in komentarje, Lp home made

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

15. jun 2010 8:16

Srečno, home made.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti