Kulinarika.net gre v novo obdobje razvoja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

tema odprta - 28. maj 2010 16:37 | ogledi: 8.648 | odgovori: 86

Spoštovani obiskovalci

Po 12 letih brez večjih sprememb v konceptu naše strani, je napočil čas za nove izzive današnjega časa in nov način dela.

Dobili smo nove partnerje, ki bodo sodelovalu v viziji spletnega portala Kulinarika.net in spreminjamo se na bolje. Več vsebin (tudi uredniških), več rubrik v zvezi s kulinariko, več možnosti za uresničenje novih idej.

Prvo spremembo ste verjetno že opazili, to je naša nova glava. Kulinarična Slovenija počasi postaja portal Kulinarika.net ;-)

V skladu s spremembami v konceptu, bodo vsi registrirani člani imeli enake storitve kot jih imajo Plus člani. Plus naročniki bodo ohranili znak plus pred imenom in možnost izklopa oglasnih pasic. Koncept Plus paketa se zaradi premajhnega števila naročnikov ni obnesel, dejstvo je da leta 2010 vsi uporabniki interneta pričakujejo vse brezplačno. Od zdaj naprej bo tudi pri nas vaša želja uslišana. Naročniški sistem bo tako postal donatorski sistem, v zameno za donacijo pa boste lahko izključili oglase in pa imeli častni simbol + pred up. imenom. Ali so oglasi, ali pa je plačilo. Tako je bilo tudi do sedaj. Vsaka donacija bo pripomogla k razvoju te strani, niste pa več prisiljeni na to preko blokiranja določene uporabnosti strani. Mislim da je pošteno.

Brez vaše podpore in podpore vseh tistih, ki požrtvovalno prispevate recepte, nasvete in albume, portal ne bi bil takšen, kot je – prijazen in zakladnica znanja in idej.

Vsem uporabnikom želimo še več zadovoljstva pri uporabi naših storitev, sedanjih in prihodnjih. Mi se seveda še vedno beremo na teh naših In vaših straneh.

Prisrčen pozdrav

Uredništvo Kulinarika.net

PS - Da ne bo preveč ZS - NE, NISMO SE PRODALI VELIKI FIRMI! Novi sodelavci bodo pomagali pri razvoji strani. Lahko bi bil tudi tiho, pa sem žele pojasniti zakaj smo preoblikovali Plus paket.

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

28. maj 2010 16:51

Zdaj razumem vse spremembe (na žalost na slabše) in take in drugačne odklone, tudi izginotje hiške levo zgoraj. Po domače povedano, si se odločil, da se prodaš oz. prodaš portal, vsaj jaz sem dobil tak vtis. Na žalost se je s časom Kulinarika res vse bolj razširila na področja, ki tudi slučajno ne spadajo sem, ampak tudi sam nisem brez madežev.

Jernej, škoda, da vaju je z Bojanom požrla globalizacija; projekt je bil dober, ampak, kot sam praviš, je zaključil svoj krog in začenja novega.

Srečno naprej,

Drejček

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

28. maj 2010 16:58

Aja, še nekaj sem pozabil: Pričakujem, da od teh novih partnerjev ne bom dobival spama in da so vsi moji podatki, ki so vpisani v sistem, na varnem pred njimi - zakon o varovanju osebnih podatkov. Ker če niso, zahtevam, da se jih naredi ali pa doda možnost njihovega izbrisa, preden pride do zlorab. Namreč, še vedno zagovarjam tezo, da je posameznikova zasebnost neprecenljiva in ni naprodaj.

Drejček

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

28. maj 2010 17:04

Se strinjam z drejcekom.

Škoda.

 

Nasja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

28. maj 2010 17:11

Drejcek: Panika sploh ni potrebna. Noben Telekom nas ni kupil, ampak imamo nove sodelavce. To je vse in to sem tudi odkrito povedal. Mene in Bojana se pa tako ne boste znebili, hehe. In trženje imamo zdaj sami, ne gre preko Httpoola. In več bo zanimivih vsebin ščasoma. In več bo albumov, ker jih bodo lahko pošiljali tudi tisti, ki jih do zdaj niso.

Če ti je bila pa hiška na portalu najbolj pomembna reč... Tudi kuharčke smo v glavnem s prenovo "izgubili", pa se nisi jezil. Ko sem omenil glavo sem mislil prehod iz imena Kulinarična Slovenija na portal Kulinarika.net. Ne izgubljeno hišico. Klik na logo te že od nekdaj pripelje domov, tudi domov ti piše na vsaki strani.

Saj te razumem, da zavračaš spremembe. Sem pravkar kupil nov telefon... in jih jaz tudi. Se ne znajdem. In so se ljudje jezili pri prejšnji prenovi, pa danes večina pravi, da je bolje in bolj pregledno. Spremembe delajo ljudi negotove in navada je železna srajca.

Tokratna sprememba je predvsem v konceptu, kako preživeti, ne v izgledu strani. Zato malce pozitivnih misli. Dejstvo je, da site brez dohodkov prej ali slej propade. In se izključi strežnik. Tako da bo prihodnost mislim za vse bolj pozitivna, tako za nas kot za vas.

Naša obvestila boste pa dobivali le, če ste označili da jih želite. Tretjim osebam niti zakonsko niti moralno ne dajemo podatkov, tako je bilo in tako bo tudi v naprej.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

28. maj 2010 17:29

Jernej, vse lepo na novi poti, spremembe ponavadi prinesejo prilagajanje ampak tudi nova obzorja, ki pa jih nekater radi že apriori zavračajo. Vsak ima možnost izbire, če ti kaj ni všeč, kajne? Mislim da je gumb "odjava" še vedno dobro viden.. Kulinarična Slovenija ali Kulinarika .net.....oboje sem in bom imel rad...predvsem zaradi koncepta in večine uporabnikov... Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 28. 2010 17:29

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

28. maj 2010 17:34

Največja sprememba koncepta je postopna ukinitev Plus paketa. Nihče iz stare ekipe ne gre stran, uporabniki pa upam, da tudi ne.

Od danes naprej imate vsi vidne novosti na KulSlo, novost je da so novosti vidne tudi NEREGISTRIRANIM uporabnikom. Ampak le, dokler uporabljajo en brskalnik. Ampak to so verjetno že opazili.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

28. maj 2010 18:15

Kulinarična slovenija ali kulinarika. net. Ta stran bo zame vedno posebna saj sem z njo prvič odkrivala svet interneta in še bolj poglobila jubezen do kulinarike. Sprememba spletne strani (pa naj bo to kulinarika ali 24 ur) je vedno najprej šok, potem pa se ljudje navadimo in ugotovimo da je tako prav zaprav boljše :).

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

28. maj 2010 18:19

Saj smo še vedno Kulinarična Slovenija ;-) Le nekako bolj sodobno se sliši Kulinarika.net. Ni tako dolgo, ni tako generično. Isti smo! Obe imeni sta naši  Tudi KulSlo je še vedno ;-) Dizajn smo spremenili lansko leto, večjih sprememb v kratkem ne pričakujte ;-) Nove storitve pa ;-)

Hvala za podporo!

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

28. maj 2010 20:07

A zato jaz že nekajkrat po tri dni testiram plus paket? Sem se že spraševala, kaj naj naredim. Dobrojedka

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

28. maj 2010 21:04

Ma Jernej je tako formalno tole povedal, pa bi jaz bolj po kmečko.

Par let nazaj smo mislili, da se bo net razvijal v smeri plačljivih vsebin. Vsi kvalitetni sajti, kjer so vsebine zanimive, kvalitetne, urejane....bodo za to nekaj računali. Pri nas je to bil + paket.

Khm, pa ni šlo tako. Šlo je v smer "vse je zastonj". Seveda, za uporabnika.  Sedaj je druga filozofija: oglasi. In odtod komanda meni: naredi v glavi prostor za oglasno pasico. In tu vskoči drejček, ki pravi, vse spremembe so na slabše. 

Pa mislim, da ni tako. Poglejmo z drugega konca! Doslej je KulSlo bila "na polno" dostopna relativno majhnemu delu obiskovalcev, ki so kupili + paket. Kakšna škoda! Vseskozi sem bil skeptičen do tega...zakaj je tolk finih stvari razvitih, vidi in uporabi jih pa tako malo ljudi!? In v bistvu: uporabnik naj bi imel ravno prav "težav", da bi bil motiviran + nabaviti. Bi rekel: strel v nogo.

Jaz bi gornje obvestilo začel z: od danes dalje IMAMO VSI  + PAKET!

Kje si drejček, da nazdraviš? Tisto hiško ti pa tud lohk nazaj damo ;-)

Bojan Administrator

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti