Kulinarika.net gre v novo obdobje razvoja

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

28. maj 2010 21:33

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa, prosim hiško nazaj; je bila tako simpatična.

Tudi jaz sem odreagiral malce v efektu, se pa popolnoma strinjam, da ne maram sprememb. Vsem prizadetim se iskreno opravičujem, jesti je pač treba.

Ma ne, Bojan, ni čisto vse free; na internetu držim ratio krepo čez 1, in verjamem da veš, kaj hočem povedati. Ni vsak prispevek finančni, so tudi v t.i. naturalijah. Na jetra mi grejo pijavke, ki delajo hit&run, če pa kaj ne dela, so pa najglasnejši kričači(ce). Opažam pa, da morala in čast med pravimi gusarji, ki plovemo po sedmih morjih bakrenih in optičnih kablov, spet dobivata močno na veljavi.

Ogromno truda je vloženega, kot je Jernej rekel, s strani vseh (v veliki meri) dam, ki so prispevale recepte. In ta prispevek ni finančni, na žalost pa ni zadosten, da bi server dobil vsakodnevno dozo elektrike, ki jo rabi za normalno delovanje. Je pa ključen za obstoj portala.

Namesto zaključka: nisem napisal, da je konec, ampak da se je prejšnji cikel zaključil in da je štartal nov. Kakšen bo, ne vemo natančno, upamo na najboljše. Ker (stavkov praviloma ne začnemo z veznikom ...) nas mlade preveva eden od strahov, katerih starejše generacije niste imele, vsaj ne v taki meri: res imamo več materialnih dobrin in t.i. svobode, nasprotni pol je pa negotova prihodnost. In to dejstvo, vsaj v meni, izniči vse pluse.

Jaz ne odhajam nikamor, moja moralna in skromna finančna podpora ostajata, ker pa sem človek, me včasih tudi krepko zanese. Motiti se je človeško, zvaliti krivdo na drugega še bolj.

Drejček

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

29. maj 2010 0:12

Seveda se tudi v tem  strinjam z drejckom .

Škoda se mi zdi pa zato, ker nas iz dneva v dan pričaka več "portalov", kjer so reklame povsem izrinile osnovne vsebine; kjer se trudijo iz dneva v dan producirati nove zanimivosti/novice/prispevke/vsebine, pa v tej poplavi redkokdaj najdeš kaj uporabnega ali vsaj "prebavljivega".

No ja, KulSlo je bila že v začetku boljša kot drugi, pa upajmo, da vas tudi nov način funkcioniranja ne bo zapeljal in da se ne boste "prodali" ali pustili povoziti tržnikom in profesionalnim piscem.

Držite se!

 

Nasja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. maj 2010 4:38

Meni je bil pa + Paket vsec predvsem zato, ker mi je omogocil blokiranje reklam. Ze samo to je bilo vredno vsakega penija.

Vanja

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. maj 2010 6:19

Ja, tudi meni, Vanja :)

Ma, ni mi najbolj všeč tole, ampak verjamem, da je Jerneju & co še manj.... Ampak saj je lapo razložil (in Bojan po kmečko), zakaj tole dela. Saj je logično...

Veliko sreče!

jasna

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

29. maj 2010 10:02

Ne morem razumeti kaj vas toliko motijo reklame, jaz še vidim jih ne!

Jernej

 

 

Za dober izgled imejte usta do ušes

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 29. 2010 10:14

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. maj 2010 10:05

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Meni je bil pa + Paket vsec predvsem zato, ker mi je omogocil blokiranje reklam. Ze samo to je bilo vredno vsakega penija.

Vanja

 

Tudi meni - sovražim namreč vse sorte reklame.   No, če bo ta možnost ostala vsaj do izteka + paketa, ga je bilo vredno plačati tudi za leto 2010. (Da ne bo začudenja - "značk" imam namenoma izključen, ker to za javnost ni prav nič pomembno).

Cila

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

29. maj 2010 10:20

Meni zelo dobrodošla sprememba in seveda v pravo smer, ko sem se registriral na tem forumu, sem prvič sploh zasledil plačljive vsebine za "priviligirane" uporabnike. kar mi še danes ne gre v račun, čemu? Imeli ste pač srečo da ste bili že zelo dolgo postavljeni in brez neke hude konkurence. Spremljal sem pa forum precej časa še predno sem se registriral. In ni ga foruma in podatkov na medmrežju za katere bi plačal danes, jaz ne. Pa ne zaradi denarja, bolj zaradi principa, zakaj? Pa tudi paket je bil nek skupek nesmislov za moje pojme, kot navaden uporabnik praktično nisem imel dostopa do iskanja receptov po bazi, če sem vtipkal isti iskalni niz v Google, sem našel praktično vse recepte kulinarike.net. Kaj mi pomeni beležnica? Če imam na voljo favorites kot primer katere urejam po svoji volji, smeškotov je pa tako ali tako preveč v vsakem topicu. O kateri hiški govorite, nimam pojma. Kot razumem je bil to "Home", katerega pa res ni težko najti na več načinov. Reklame tudi ignoriram na vseh portalih, ne spomnim se ni9ti ene pasice ki bi se zdajle vrtela na bilokaterem forumu, portalu, strani... Pogumno naprej, spremembe vzemite kot dobre, čez par mesecev se nihče ne bo spomnil niti hiške, niti + paketa. Lp

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

29. maj 2010 10:49

Seveda boste imeli možnost izklopa oglasov do izteka plačila. Smo se odločili da Plus paketa kot takega ne bomo niti izključili, še vedno bo ohranil znak + (znak donatorstva za tiste ki želijo prispevati) in možnost izklopa reklam. Torej za 30 € letno si lahko izključite vse reklame. To je pač plačniški sistem. In mislim da je fer. Ali oglasi ali plačilo.

Sem dopolnil tudi v prvi temi.

Tako da Plus naročniki, če vas oglasi motijo, si jih boste lahko izklapljali še naprej.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

29. maj 2010 11:46

No, jaz bi tut hiško nazaj japaja

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

29. maj 2010 13:29

Jernej, daj, nalimaj tule ene 50 hišk, pa naj si vsak vzame svojo, če jim je toliko do njih.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti