Tokrat se popolnoma strinam z Ežojem in Japaja; "takle mamo - to smo hotl"

Tako pač je, tudi to je odraz nas in naših otrok - saj smo jih mi vzgojili, ne? Pa kakorkoli nam je to danes težko priznati.
Ne podpiram današnje demonstracije, še manj današnjega vandalizma. Ampak, za božjo voljo, kaj ste pa pričakovali??? Če nudijo vse srednje šole prost dan vsem, ki se udeležijo demonstracij - kaj ste pa pričakovali od naših 15, 16-letnikov? Grem stavit, da jih polovica sploh točno ni vedela, za kaj so tam. Zato, ker bo pač prost dan in žur. To je to. In ko je eden "frajer" in vrže granitno kocko v okno - bodimo frajerji vsi! Tako to gre.
Pa da ne bo pomote; opoldne sem se peljala čez center, z mojim dijakom tretjega letnika. Center je bil že poln mladine, ki je se je s transparenti v rokah drla "Lačni ne moremo bit!" Komentar mojega sedemnajstletnika je bil "Kot da bi bil kateri od telih res lačen?!? Prej žejen..." In dam mu prav. In dam prav novemu zakonu. Bodimo no realni; morda deset odstotkov študentov res poleg študija dela ža preživetje, ostalih devetdeset odstotkov pa podpirajo starši in delajo le za priboljške, potovanja, predvsem pa za žure. In za tistih deset odstotkov se ne bo nič bistvenega spremenilo, se bo pa malo stopilo na prste delodajalcem.
Dragička, brez zamere, ampak lahko tuliš kot ranjen pes kolikor hočeš; to je generacija, ki so/smo/ste jo vzgojili, če vam/nam je prav ali pa ne. Tuja lastnina je že zdavnaj pred temi demonstracijami izgubila pomen, ki ga je imela v tvojih časih. Žal. Država kot institucija in avtoriteta tudi. In tu ste/so/smo pripomogli vsi. Spet žal.
Issi