Svaljki s čemaževim pestom
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Danes štirkajo kakšne starejše gospe, pa kakšne italijanske mame (največ produktov na to temo na naših policah je nastalo v Italiji), ki likajo srajce svojim nikoli odraslim sinom, pa kakšna služinčad v latino telenovelah..... Vendelina jr. |
In seveda (drumroll, please!) JAZ! Da ne bo pomote, s stirko v spraju. ![]()
![]()
![]()
Jaz stirkam prticke in prte in srajce. Vse kar je bombaznega za na mizo, lan z nekaj idrijske cipke. Imam par bombazno/poliestrskih mesanic, ki jih stirkam in nekaj mozevih srajc, ki se redno cistijo v cistilnici in so pol/pol, pridejo nazaj lepo postirkane. Ga ni cez lepo postirkano mosko srajco. Ali belo zensko bluzico. Pa lanena krila in hlace tudi stirkam, na notranji strani, ce so temna, da se nic ne vidi.
Da ne recem, vcasih sem stirkala mikice, potem sem prisla pa k pameti. Danes se vedno redno likam kuhinjske krpe (servete), ker le tako vse spravim v predal. In vcasih potehnem po brisacah. ![]()
Tega slednjega me je res sram. ![]()
![]()
Stirka vpije kaksne madeze, da se laze operejo. ![]()
![]()
Nataskag,
jaz operem, posusim in uporabljam stirko v spreju. Vecino lanenih kril mi ocistijo v kemicni cistilnici, ker niso vse namenjene pranju z vodo. Med ciscenjem v cistilnici jih malo prezracim in zlikam. Stirke je dovolj, da jaz opazim, ni pa trdo, kot so bili recimo prticki moje stare mame.
Da ne bo pomote, kuhinjskih prtickov (sevet, teh za susenje posode ipd.) ne stirkam. Ce bi se to zacela, bi me moji verjetno odpeljali v kaksno psihiatricno bolnico. ![]()
![]()
![]()
Da ne bo pomote, likanje NI moj najljubsi opravek.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki s čemaževim pestom

Skutna pita