Mene zanima če mogoče kdo ve ali lahko pošljem ugovor za dohodnino prek pošte -pošte slovenije?
Več glav več ve
Mišelinka
Mene zanima če mogoče kdo ve ali lahko pošljem ugovor za dohodnino prek pošte -pošte slovenije?
Več glav več ve
Mišelinka
6. apr 2010 10:00
Ugovor velja poslati tako, da imaš nedvoumen in oprijemljiv podatek o tem, da je tisti, ki mu je bil ugovor namenjen, ugovor dobil. Skratka, s povratnico. Velja za vse primere. V primeru davkov gre tako, da če si uporabnica e-davkov, lahko uporabiš elektronsko pot in si shrani elektronsko povratnico, če pa nisi, bo pa treba s papirno povratnico. Vendelina jr.
6. apr 2010 10:17
Nam so se zmotili lansko leto, smo šli na DURS direktno, so priznali da gre za napako in sprejeli ugovor. Pa ni ne vračila denarja, ne nove odločbe. Ko krade država ni enako kot ko krade posameznik.
Jernej - zasebno mnenje
6. apr 2010 10:32
jernej je napisal/a: |
Nam so se zmotili lansko leto, smo šli na DURS direktno, so priznali da gre za napako in sprejeli ugovor. Pa ni ne vračila denarja, ne nove odločbe. Ko krade država ni enako kot ko krade posameznik. Jernej - zasebno mnenje |
6. apr 2010 10:35
Nam lani niso upoštevali otroka,ugovor je moj podal osebno na dursu in septembra dobil novo odločbo in vrnjeno dohodnino.Po informativnem izračunu pa bi jo moral doplačati. chappy
6. apr 2010 11:18
Za božjo voljo... Med temelje korespondence, ki jo je treba znati, spada veščina sestavljanja dopisa in potem tudi veščina tega, da se zadeva pošlje s povratnico. Tako se delajo prošnje za službo, tako se delajo dopisi na občino, tako se delajo ugovori na informativne izračune, tako se pač dela. Pika. Je pač treba imeti svoj izvod tega dokumenta, ki ga je človek sam napisal, da vsaj ve, kaj je napisal. In tudi prevzema odgovornost za pisnost in pismenost tega izdelka. Ker "smo šli kr direkt na upravo" ima formalno enak učinek kot če bi človek poslal pisno po pošti, razlika je v tem, da v "smo šli kr direkt na davkarijo" napiše ugovor uslužbenec DURS in se zavezanec pod to podpiše, v primeru, da pa človek sam napiše, pa sam napiše in sam pošlje - in je potem tudi sam odgovoren, če je napisal bedastočo (ki je DURS ne upošteva) ali pa, če zadeve ni zmnogel poslati. Razen, če tako hudičevo paše, da so vedno "drugi krivi" (lažje se je izgovarjati na "une na daukariji"). Vendelina jr.
6. apr 2010 11:33
Ja nič jaz bom to kar poslala po pošti s povratnico in bo to ,to kot dokaz bom imela list ki ga bom dobila na pošti in mislim da nebo noben problem . Mišelinka
6. apr 2010 11:52
Priporočeno s povratnico. Glavno je, da se dobi tista koda s katero se da sledit pošiljki. Tudi meni se je že zgodilo, da je prejemnik trdil, da ni dobil pisma. Pa so mi na podlagi te kode na pošti potrdili, da je prejemnik pošiljko dobil in podpisal in potem se ni imel več kaj izgovarjat :D Lizzie
6. apr 2010 15:45
Ja normalno, da vam ne upoštevajo otroke, če niste dali do 31.1.2010 na Durs podatke o vzdrževanih družinskih članih. Če bi bilo po moje kasneje sploh ne bi smeli več upoštevati, razen, če je res njihova napaka. Lakica
6. apr 2010 17:04
Ta rok 31.1.2010 je veljal samo za tiste, ki so želeli spremeniti med letom uveljavljane olajšave za vzdrževane družinske člane in tiste, ki niso med letom uveljavljali olajšave. Sicer pa je delodajalec Davčni upravi na podlagi zakona sporočil, kako ste imeli med letom prijavljene družinske člane in če ni bilo nič sprememb, je to veljalo za dokončno in je Davčna te podatke upoštevala. Mogoče pa delodajalec ni sporočil oziroma poslal datoteke in delavec tega ni vedel in je zato nunjo podati ugovor na informativni izračun. zoja2 Sporočilo je spremenil(a) zoja2 dne 06. 2010 17:04
6. apr 2010 19:04
Lakica je napisal/a: |
Ja normalno, da vam ne upoštevajo otroke, če niste dali do 31.1.2010 na Durs podatke o vzdrževanih družinskih članih. Če bi bilo po moje kasneje sploh ne bi smeli več upoštevati, razen, če je res njihova napaka. Lakica |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kitajski rezanci s piščancem
Bretonske palačinke