27. mar 2010 21:33
Eh, pety prva ( dobrodošla ), pa kaj kompliciraš, naredi tako kot piše na vrečki, saj je čist enostavno, le mal moraš bit logična. Torej: iz enega zavitka dobiš 400 ml tekočine, jaz sem dodal tekočino iz breskovega kompota, do 400 ml dodal vodo. po navodilu:
1. v posodo vlijte tekočino ( sok ) in ob nenehnem mešanju dodaj želatino fix. Mešaj kolikor češ, pri tem se naredijo kepice ( grudice ). Zadnji stavek ni v navodilih, je iz lastne izkušnje.
2. Mešajte z električnim mešalnikom dokler se zmes ne zgosti. Mešaj kolikor češ, zmes se nikoli ne zgosti ( no ja morda čez par ur ). Une kepice iz prve točke mešalnik ne razbije. Da bi to ugotovila potrebuješ precej ročnih spretnosti ker se zaradi mešalnika naredi pena in se nič ne vidi. Ko pa po eno polurnem matranju ugotoviš, da je pene čezdalje več, kepic je pa enako, greš na naslednji korak ( ni po navodilih )
3. vzameš ( plastično ) cedilo za čaj in skozi cedilo sipaš na torto ( jaz sem imel gor breskve in višnje in je bilo treba to utrdit z želatino ). Paziti je treba kako vlivaš, ker se od pene nič ne vidi, in ko tako paziš in cedilo premikaš da zaliješ torto, ti se cedilo zamaši in ti nekaj kepic pride čez, cedilo očistiš, vse ponoviš in tako delaš dokler imaš potrpljenja ali dokler torto ne dokončaš ( odvisno kaj je prej ). Izdelek daj na hladno in čez noč se strdi v eno mat zadevo.............
Evo, zdej imaš navodilo iz prve roke in veselo na delo !
ežoj