Živjo!
Ali imate izkušnje s tekmovanji mladih glasbenikov - TEMSIG? Kakšne so? Zanima me vaše mnenje o organizaciji tekmovanj, zahtevnosti, ocenjevanju...
Smo novi na tem področju in zeloooo navdušeni. Pa vi?
matineja
Živjo!
Ali imate izkušnje s tekmovanji mladih glasbenikov - TEMSIG? Kakšne so? Zanima me vaše mnenje o organizaciji tekmovanj, zahtevnosti, ocenjevanju...
Smo novi na tem področju in zeloooo navdušeni. Pa vi?
matineja
15. mar 2010 22:04
Oprostite moji nevednosti - kdo je nov na tem področju? In kdo zeloooooooo navdušen? Glasbena šola? Nadobudni tekmovalec? Starši?
lp
cervus
15. mar 2010 22:16
Tudi mene zanima, komu ali čemu je namenjeno navdušenje???
rrr
15. mar 2010 22:36
Imam izkušnje, stare že več let. Navdušeni smo bili šele po tekmovanju, zaradi rezultatov, prej pa vsi živčni (mogoče starši še bolj kot dete). Sicer pa ni kaj reči na to temo, nastop pred komisijo, ki potem vse skupaj oceni s točkami do 100. Nekaterim je tekmovanje pomembno zaradi nadaljnjega šolanja (akademija) in referenc. Barbra
16. mar 2010 5:30
No, seveda. Navdušeni smo bili zaradi rezultatov. Pa vendar me zanima vaše mnenje o tem tekmovanju. "Opazila" sem namreč kar nekaj tekmovalcev, ki bi si definitivno zaslužili boljši rezultat... Anyone?
16. mar 2010 8:55
No, z doseženimi rezultati imamo tudi mi super izkušnje, vse ostalo pa je bila bolj živčna vojna in kakega hudo pozitivnega mnenja nimamo. Smo pa bili nekako prepričani, da bo naše dete, ki je danes eno skoraj odraslo, bradato bitje, pristalo v glasbenih vodah, no pa so ga bolj pritegnile druge stvari. Res pa je, da neštetokrat brenka na kitaro, vleče meh in s prsti pleše po črnobelih tipkah sintetizatorja in zdi se mi, da je to tudi svojevrstno zadovoljstvo (naše), ko vidimo, da skozi to sprošča svoja veselja, strahove, žalosti........
rrr
16. mar 2010 9:16
matineja je napisal/a: |
"Opazila" sem namreč kar nekaj tekmovalcev, ki bi si definitivno zaslužili boljši rezultat... Anyone? |
16. mar 2010 9:55
Vendelina. Nikoli ne bom pozabila svoje kolegice, ki sem ji pripovedovala, kako je moj dečko na enem izmed nastopov na odru totalka zablokiral in mi je rekla, da ona svojih otrok nikoli ne bi tako izpostavljala.
Nekaj časa sem se s tem obremenjevala, potem sem ugotavljala, da temu ni tako in danes sem bolj kot kdajkoli prej prepričana, da je prav, da gredo ljudje že v zgodnjem obdobju tudi skozi take faze.
rrr
16. mar 2010 10:54
No tole tekmovanje.
Pred leti se je veliko profesorjev zavzemalo za to, da bi otroci nastopali za zaveso po naklučnem izboru.Ker kot vedno je pri komisijah kuhinja. Pa , da ne bo katira spet napadala, da to mislim zato , ker moj otrok ni ničesar dosegel. Ravno obratno. Hči ,ki ji glasba ogromno pomeni je na tem tekmovanju dobila dve zlati.
Nekateri so na tem tekmovanju visoko zapisani samo že s tem, ker jih poučuje elitni profesor.Drugi otroci pa morajo biti res zelo zelo dobri, da posežejo po boljših rezultatih.
Vse skupaj je za otroka en velik stres.Če pa otrok vidi prihodnost v glasbi, pa pač mora tudi skozi to.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
16. mar 2010 19:08
Ni tako hudo za otroka kot pravite. Seveda imajo otroci tremo pred nastopom (in starši tudi - mogoče še hujšo), ampak če se hočejo ukvarjati z glasbo, je to treba vzeti v zakup. To ni nobeno "izpostavljanje otroka", razen če dete tega ne želi, če to želijo samo starši. Glasbena kariera je pač povezana z nastopi in s tremo. Edina razlika je v tem, da na koncu dobijo rezultate svojih nastopov, ne samo aplavza. Seveda se vsi želijo uvrstiti čim više, komisija ima pa vso pravico, da nastope oceni suvereno. Na to pač ni moč vplivati, nisem pa opazila "kuhinje", kot ste jo nekateri drugi. Tudi če na tem tekmovanju ni zlata, lahko uspešno zaključi akademijo, tako da "nič bat". Barbra Sporočilo je spremenil(a) barbra dne 16. 2010 19:09Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna mineštra
Rižek s piščancem in zelenjavo