S.p.-kioski dela

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

tema odprta - 25. feb 2010 12:36 | ogledi: 5.544 | odgovori: 2

Dragi prijatelji in prijateljice.

Ker sem na Zavodu, sem se včeraj morala javiti na predstavitveni razgovor podjetja Delo.

Ponujamo nam trafike v najem, pogoj odprtje s.p.

Promet oz. plača odvisna od lokacije in pridnosti.

Začneš s slabšo lokacijo, ko se dokažeš dobiš boljšo.

Ali kdo iz izkušenj svojih ali prijateljevih ve, če se to izplača.

Namreč imam možnost najema kioska v moji bližini,kar pomeni, manjši stošek vožnje, zagotovljeno parlirišče.

Kar nekaj prednosti zase sem našla.

Zdaj pa čakam njihov odgovor, kakor tudi vaše, če mi morda iz prve roke uspe zvedeti kaj več.

Vsem se za odgovore zahvaljujem in vam želim končno sončen dan.

syu

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. feb 2010 13:54

Če se splača ali ne splača.... Poglej, pri vsakem poslu se oceni, koliko ljudi je potrebno za to delo (to pomeni, je treba računati tudi to, kdo nadomešča, kdo pomaga pri sestavljanju finančnih poročil, kdo kaj težkega dvigne, Potem je treba oceniti materialne stroške (najemnina, elektrika, čistila) in stroške nakupljenega materiala (tu točno vprašaj, koliko je produktov v kiosku, ki jih trži Delo, ali lahko sam prodajaš še kaj drugega od nabora produktov...., koliko marže je za vsak produkt). Ko to sešteješ, imaš več-ali manj definirane stroške poslovanja. Potem se pa lotiš projeciranih prihodkov. To je v tvojem primeru tisti bruto promet, ki ga dobiš s prodajo. Točno vprašaj, kateri meseci so močnejši in kateri dnevi so mobčnejši - v smislu, da je več prometa. Narediš kalkulacijo: od možnih prihodkov odštej poslovne stroške. To, kar dobiš, je tvoj operatvini zaslužek in na tem se tudi formira osnova za davek. In če je rezultat po tem pozitiven, potem se splača, v nasprotnem primeru se pa ne. To, je Francki iz kvarta 1 posel dobro nese, še ne pomeni, da bo tudi Pepci iz kvarta 2 (pa tudi, če bi bili obedve na kulinariki). Pa posebej vprašaj, kakšne zavarovalne police ima najemodajalec kioskov in kakšna je zaščita najemnika kioska v primeru, vloma ali kakega podobnega napada. Kioski so bili od nekdaj tarča manjših roparjev in to je treba, poleg neprijaznega vremena vzeti v obzir. Ampak, vsemu navkljub, če bi bila na tvojem mestu, bi se za to priložnost potrudila. Pa srečno. Vendelina jr.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

25. feb 2010 16:07

Pri sosedu je bila trafika večjega podjetja, ki ima trafike po celi državi. Nato so jo dali v najem in so se v krajšem času zamenjali štirje podjetniki najemniki, potem pa so zaprli. Največji problem je bil zaradi rabatov, ki so pri časopisih in cigaretih zelo majhni. Imeli so tudi katalog drugih prodajnih artiklov, vendar je bilo sčasoma na izbiro vedno manj artiklov za prodajo. Tako je bil zaslužek majhen, komaj dovolj velik za podjetnika, ni pa omogočal zaposlovanja. S tem je bil povezan urnik - podjetniki so namreč delali 8 ur, če so odprli ob 7h, je bila trafika po 15.30 že zaprta, tisti, ki so časopis in cigarete kupovali na poti iz službe, so morali drugam. Tako je bil tudi urnik razlog za manjši promet. Potem je bilo še nekaj drugih razlogov, ki so vplivali na promet trafike. Ker ni bilo možnosti nadomeščanja, so bila vrata večkrat zaprta, na njih pa listek "pridem takoj" ali "danes zaprto" in tako so se ljudje navadili hoditi drugam. Ali pa na primer zaloga časopisov. Ker so naročali premalo izvodov kakšnih revij, se je marsikdo navadil te kupovati drugje.. Na podlagi tega ti priporočam, da se pozanimaš o rabatih, prodajnem programu, urniku, možnosti nadomeščanja, frekventnosti lokacije... matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti