V srednjem veku so za sladkor menili, da je zdravilo, se še kdo spomni tega iz osnovne šole? Goji jagode imajo menda veliko antioksidantov, ampak mene bolj zanima, kaj zdravijo. Ker, da bi se uporabljale za zdravila, tega še nisem slišala. Po moje ni nič drugega, kot ena sama marketinška prevara. ![]()
Ne vem, kako smo do sedaj vsi lepo preživeli brez njih. ![]()
![]()
![]()
Goji jagode
Čimveč čimbolj eksotičnega - temveč možnosti za razvoj vsakovrstnih preobčutljivosti. Ste kdaj pomislili na tovrstne povezave?
| kafetarca je napisal/a: |
| Povsem se strinjam, da bi se o enotah antioksidativnega potenciala dalo doooolgo razpredati. Vseeno pa moram dodati, da (vsaj meni) jagode goji ne delujejo nič kaj eksotično, vsekakor mnogo manj od banan in še česa. Stara mama bi me brez težav prepričala, da jih je nabrala nekje blizu Trdinovega vrha na Gorjancih |
Stvar poznavanja rastlin, bi rekla. Za nas enako eksotične so banane, mango, papaja in goji jagode, seveda.
In še en odgovor Vanji: sladkor je v tistem času bil neka oblika zdravila, bi rekla, ker je prispeval pomemben delež kalorij in najbrž mineralov, ki ju je v hrani kronično primanjkovalo.
| rimljanka je napisal/a: |
Stvar poznavanja rastlin, bi rekla. Za nas enako eksotične so banane, mango, papaja in goji jagode, seveda. |
Ste me tako zašpikali s temi vašimi objavami, da si bom en grmiček nabavila v Merkurju, samo toliko, da vidim, če bo srnam všeč....![]()
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.