oz. nototenia.....v ponudbi Tuša. Je riba in nisem našla nobenih podatkov o pripravi. Ni iz našega morja, vem pa, da je to vrsta bodljikave ribe.
Ali kdo pozna kakšen recept za pripravo?
Hvala
Irena
oz. nototenia.....v ponudbi Tuša. Je riba in nisem našla nobenih podatkov o pripravi. Ni iz našega morja, vem pa, da je to vrsta bodljikave ribe.
Ali kdo pozna kakšen recept za pripravo?
Hvala
Irena
Ja Irena devetnaesta, kaj pa kompliciraš, čisto vse ribe lahko narediš " klasično ": pomokane in pražene v olju, zraven je lahko pomfri ali kakšen drug krompir ( v " oblicah" ali z Blitvo ) ali kar kruh. Zraven zmeraj paše limona in, po okusu tartar sos ( tatarska omaka ). Na tak način pride do polnega izraza okus ribe.
Za to ribo še slišal nisem, wikipedija pa: je riba južnih mrzlih morij, menda mastna, bodic ne omenjajo, pa tudi ne vem če ( biološko ) obstoji vrsta " bodljikave ribe " ( piscius bodljikavitus )
.
Ne vem, če je priporočljivo to ribo jesti, piše, da vsebuje antifriz, saj veste, kaj se je zgodilo, ko je bil pri naših severnih sosedih antifriz v vinu.....![]()
lp
cervusJaz sem pa mislila, da je to neka tujka - kakšna bolezen ali kaj takega, potem pa odprem temo in vidim, da je riba ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| Irena19 je napisal/a: |
Če ne bi bila užitna, je v Tušu najbrž ne bi prodajali. Irena |
No ja, a je res vse, kar trgovina prodaja, tudi užitno? ![]()
![]()
![]()
| hedonist je napisal/a: |
| Ne vem sicer, ampak morda je ta riba sorodnica ene vrste lignjev -totonov. hedonist |
Upam, da se šališ, lignji
so mehkužci, sorodniki sip
, hobotnic, polžev in školjk, ribe ![]()
so vretenčarji, sorodniki dvoživk
, plazilcev,.....in ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene vedno nasmeje, ko vidim v gostilni, kaj vse v rubriki RIBE ponujajo jedlinki. Kot bi v rubriki ZELENJAVNE JEDI ponujali biftek.
Hedonist, a svinjine tudi ne ješ?
Mamamia![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Caprese solata s popečenimi svaljki

Jagodni semifreddo