Bučna juha s kokosovim mlekom
Zanimiva debata. Ko je že bil omenjen max factor - meni njihva dva tekoča pudra izvrstno odgovarjata, kožo imam mehko in neproblematično, kot žamet, pod pudrom pa ali eucerin ali zdaj nivea DNA, prej pa biodroga.
Tako da - vsaki koži pač nekaj odgovarja.
Mamamia
mamamia| Vanja_v_ZDA je napisal/a: | ||
Sonja, različne kamne uporabljajo zaradi različnih barv za sinčila za oči id. Če se prav spomnim, brez preverjanja, je kremen brezbarven?
|
Kamena strela je brezbarven kremen, vendar je v kremenu lahko tudi nekaj drugih elementov, na primer litij, železo, titan, aluminij in vodik. Vsi ti elementi pa kremen obarvajo v različne barve, se mi zdi - npr. kremen čadavec, ametist in citrin (saj jih je še nekaj, pa se jih ne spomnim
)
lp
cervusLimnol, tale mineralna kozmetika tudi meni ni bila jasna, dokler mi moj dragi, ki se s kristali ukvarja že več kot 20 let, ni zadeve malo bolj pojasnil.
Za proizvodnjo te kozmetike uporabljajo poleg gline tudi ostanke dragih in poldragih kamnov (po virih proizvajalcev), ki nastanejo ob brušenju le-teh za nakite in kaj pa vem še kakšne druge uporabe.
Na moje premlevanje, zakaj se ta "puder" ali prah čuti kremast med prsti, sem dobila odgovor od zgoraj omenjenega. Ostanki kristalov so zmleti v zelo, zelo majhne delčke.
V kaj več kot barve, se nisem imela namena spuščati, je pa itak jasno, da imajo mnogi kristali isto strukturo, barvo jim pa dodajo različni elementi, ki so se "prislinili" zraven.
Ja, Elaphus, jaz sem imela v mislih čisto obliko kremena, brez dodatnih elementov ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučna juha s kokosovim mlekom

Toscanska panzanella