enkrat sem nekje videla da testo prerežejo z nekim pripomočkom... jaz se vedno mučim z nožem in mi nikoli ne rata lepo enakomerno razpoloviti.... kako to delate vi?
hvala za pomoč!
buček
enkrat sem nekje videla da testo prerežejo z nekim pripomočkom... jaz se vedno mučim z nožem in mi nikoli ne rata lepo enakomerno razpoloviti.... kako to delate vi?
hvala za pomoč!
buček
Tudi 's tistim pripomočkom' - zgleda kot ena žica, napeta na lok. Kupiš v skoraj vsaki trgovini, ki ima kaj slaščičarskih pripomočkov (večji Merkatorji, Spari ...) S tem gre res super. Žico nastaviš na debelino, ki jo rabiš in lepo žiga-žaga. Pa ne obupaj, če ti prvič ne bo šlo, jaz sem imela to reč spravljeno par let, ker je nisem znala uporabljati.
Super je tudi, če imaš dovolj dolg nož - tak, ki je večji od premera torte.
AtinaPo novem imam žagico za prerez biskvita.
Dolga leta sem z ostrim nožem zarezala biskivt, vzela 2-3 sukanca (približno 40 cm dolžine) dala v zarezo narejeno z nožem in pazljivo ter na hitro vlekla sukanec in tako prerezala celi biskvit.
Pozdravček!
S tistim pripomočkom tudi meni ni šlo...torte režem z nožem za pršut, je dovolj oster in predvsem zadosti dolg, da kontroliraš rez, da je enakomeren.
Druga varianta je, da v testo zarežeš z nožem kak centimeter, v zarezo daš nitko, ki jo primeš na obeh koncih, dobro napneš in nato hitro potegneš čez torto.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Svaljki z žajbljem