Živjo!
V Franciji velja (nenapisano) pravilo, da je cena za šankom nižja od cene za mizo (predvsem v kavarnah). Poleg tega velja tudi, da so cene (predvsem za pijače, za hrano pa žal ne vem, ker nisem nikoli tako pozno jedla) po 22. uri za pribl 20 % dražje, ravno tako je treba paziti na to, ali je postrežnina že zaračunana v ceno jedi na jedilniku ali ne, ker lahko v slednjem primeru ravno tako dobite višji račun. Take stvari so ponavadi v drobnem tisku zapisana na dnu jedilnega lisa oz. cenika, je pa tudi res, da so vedno v francoščini. Še nikoli jih nisem videla v angleščini. Vsekakor pa je treba na koncu pustiti napitnino (nujno je treba pustiti napitnino v strežbi in taksistom), ki pa naj bi bila pri nižnih cenah okoli 10 % celotnega zneska, kar pa je za Slovence lahko zelo veliko, glede na to, da je povprečna cena večerje za dva tam okoli 200 do 300 frankov.
Kje bi se dalo take podatke dobiti na netu, ne vem, lahko pa mi Twosocks pošlješ mejl na
Maya_may@yahoo.com in ti z veseljem pomagam (v Franciji sem živela nekaj časa in mi je nekja stvari jasnih).
Lep pozdrav.