Rdeči poper

ežoj je napisal/a:

natasaj prva, rdeči poper lahko nadomestiš z navadnim poprom, sam ga prelij s kakšnim smrdečim dezinfekcijskim sredstvom.

< ežoj
Sploh nisi usekal dosti mimo, rdeči poper je plod drevesa z imenom nepravi poprovec (Schinus molle); po ljudskem verovanju menda drevo odganja mrčes vobče in ga je zato pametno saditi ob hišah. Kar se mi je zdelo na Siciliji, kjer sem letos to drevo prvič videla v živo, izjemno obetavno, ampak mi je potem navdušenje malo zamrlo, ko sem prebrala, da gre za eno od hudo invazivnih vrst. lp, proxima

proxima, mislim, da je v tolažbo dejstvo, da ne bi prezimilo v naših krajih.....................

rimljanka - zasebno mnenje

Po mojem na Primorskem bi, ima podobno cono temperaturnega ugodja kot drevesni paradižnik (tamarillo), in teh je nekaj živih posajenih na prostem že več let tudi v osrednji Sloveniji (relata refero Moj Mali Svet). Navsezadnje tudi oljke v slovenski Istri vsakih nekaj let krepko pozebejo, pa se vendar kar držijo; vsekakor se jaz samo na temperaturo raje ne bi zanašala. Je pa krasno drevo, prav res.

Ne sam o drevo, tudi poprovi piškoti (iz rdečega popra) so dobri.

kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti