Policaji

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. nov 2009 10:28

Ognjič je napisal/a:
Danes je pa tako, da gre večina računalniško vsaj malo pismenih najprej guglat CPP predpise in prebirat, kako se lahko pritoži. Da bi razmišljal v smeri izboljšanja svojega obnašanja kot udeleženec v javnem prometu...pa najbrž boli, al kaj.

No, tole nam je prinesla demokracija. Velja za policijo, šolo, pa našteva se lahko še in še ... Mislimo le na pravice, dolžnosti so pa v našem mišljenju 'z drobnim tiskom'.

 

Kaj če bi se zgodila nesreča? Ker na kolesu odsevniki niso dovolj. In to, da je žarnica doma ... hej, tole me spominja na 'saj imam nalogo, le doma sem jo pozabil' (pa vsi vemo, kolikokrat je bilo to res). Pa tudi če je bila res doma, je korist ista, kot če je ne bi bilo - naloge ali žarnice.

 

Zdaj, ko je več mraka kot svetlobe, moramo še posebej paziti na vidljivost v prometu.

Atina

neznan uporabnik

14. nov 2009 11:21

Ježeškristus, Masters! Najrajši imam kolesarje brez luči! (In tudi brez zvonca!) (In tudi tiste, ki vozijo po levi in tudi tiste, ki se po levi vozijo čez prehode za pešce). Kadar imam čas, naredim zastoj sredi križišča. Ker sicer ne upam direktno ubiti kolesarja, ki vozi nepravilno, pač ustavim, in to tako, da se "in situ" situacija prebere. Ker med besedami in dejanji je velika razlika. In naj nekomu, ki izsiljuje, majčkeno zadnjo plat skupaj stisne, morda si bo pa zapomnil za v bodoče?! Dejstvo je, da so poškodbe pri padcu z biciklom zelo zelo resne. Tega kolesarji, ki se zavedajo svojih pravic, dolžnosti pa ne, ne upoštevajo. In pijan kolesar lahko povzroči prav tako katastrofo kot pes, kateremu se izogneš in potem treščiš v drevo ali pa idiot, ki vozi po nasprotnem voznem pasu. Pa da mi ne bi zdaj kdo pamet posolil da "so pravila zato, da se kršijo".. Upam, Masters, da ne boš ob denar, želim ti pa, da se obnašaš v življenju tako, da ne boš preveč časa po nepotrebnem metal stran zaradi raznoraznih popravljanj napak japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 14.nov 2009 11:22

sensia  

član od: 17.4.2009

sporočila: 98

14. nov 2009 12:00

Tvoje podatke si je zapisal zato,da v kolikor bi te ta isti dan ali v kratkem času še enkrat dobil v prekršku za isto stvar bi ti brez opozoril in pogajanj napisal kazen.Po možnosti še mal višjo.Sama sem napačno parkirala (cc 20 cm čez vhod ) avto je stal namestu manj kot min in seveda je bil pri avtu takoj policaj,ki me je opozoril in si popisal podatke ime priimek dat roj. in naslov.Takrat mi je povedal,da je to zato,če se za isto ali podobno stvar,danes ali v kratkem srečava,potem sledi kazen.V kolikor ti napiše kazen potem na licu mesta napiše kazen in ti se moraš pod zapisnik podpisat,da se strinjaš,če se pa ne pa sledijo druge sankcije.Tako,da kar mirno in brez panike drugič pa po pameti in pravilih.lp sensia

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

14. nov 2009 13:10

Podatke rabijo, ker morajo popisati vsakega, ki ga ustavijo. LP, pe3ca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

14. nov 2009 14:11

masters je napisal/a:
saj imam odsevnike na kolesu in tudi žarnico doma, ampak nisem pričakoval da me bo tema ujela in ker nisem želel motiti staršev,da bi me prišli iskat sem raje nadaljeval. Ustavil pa me je 1 km od domamasters

Ej, Masters dragi, zahvališ še lahko "tistemu tam zgoraj" in še komu, da te je ustavil policist, ne pa - recimo - tovornjak ali avto. Resno mislim.

In, si pomislil malo, kako bi tvoji starši doživljali če bi jih, namesto tebe, "zmotil" policist, ki bi jim potrkal na vrata z novico, da je njihovega sina zaradi slabe vidljivosti in neosvetljenega bicikla "dokončno ustavil" avtomobil ...

Upam, da ti bodo vsi naši odgovori in lasten trezen premislek o svojem neodgovornem obnašanju dobra šola, da se nikoli več ne podaš na cesto tako slabo opremljen izzivat lastno usodo in varnost vseh ostalih udeležencev v prometu. Na cesti nisi sam!

PS: Moj ton je trenutno precej pridigarski tudi zaradi tega, ker zadnjih nekaj dni v bolnici zaradi posledic prometne nesreče biva moj mož. Pa na srečo blizu ni bilo ne kolesarjev, ne drugih avtomobilov, samo sončen dam, srna na cesti in drevo ob cesti.

Mojca

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

14. nov 2009 14:12

Če bi bilo po moje, bi kontrolo povečala tudi za pešce in kolesarje.  Pred kratkim bi kmalu povozila kolesarja ki je nenadoma zapeljal na prehod za pešce .Bilo je temno in ga sploh ni bilo videti.  Kriva bi najbrž bila jaz, oziroma duševno krivdo bi gotovo imela, kolesar pa je naredil dva prekrška.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

14. nov 2009 16:22

masters je napisal/a:
saj imam odsevnike na kolesu in tudi žarnico doma, ampak nisem pričakoval da me bo tema ujela in ker nisem želel motiti staršev,da bi me prišli iskat sem raje nadaljeval. Ustavil pa me je 1 km od doma masters

 

In kakšen smisel ima žarnica doma??? Resno me zanima, zakaj je tak problem imeti/pustiti žarnico na kolesu...

Nasja

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

15. nov 2009 6:52

mizarka je napisal/a:

Če bi bilo po moje, bi kontrolo povečala tudi za pešce in kolesarje.  mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

 

Se strinjam + za tiste, ki veselo švigajo naokoli z rolarji (in mislijo, da njim pa ni potrebno gledati levo in desno).

Lep dan in veliko se smejte

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. nov 2009 20:08

Masters, policaja lahko vedno vprašaš, zakaj zahteva podatke od tebe - in ti mora to tudi povedati. To spada v standardni policijski postopek, o čemer si lahko prebereš na www.policija.si (res, tako neverjetno enstoaven naslov, ni-da-ni). Drugače bi te bilo pa treba fino za ušesa. So sicer to že naredile kolegice in so imele čisto prav. Ne vem, ali si šofer ali nisi, ampak daj naslednjič, ko boš zvečer v vozilu, glej, kako je hudičevo slaba vidljivost v mraku in zvečer in kdaj kaj opaziš in koliko časa se vozilo še pelje, po tistem, ko je voznik že naredil zaustavljanje. Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. nov 2009 9:46

Zgolj v vednost: http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=36229 Kazni za kolesarje so različne. Za telefoniranje med vožnjo je globa 40 evrov, če kolesar ne vozi po kolesarski stezi ali ob desnem robu, lahko plača 80 evrov, če vozi pod vplivom alkohola, pa mu grozi kazen od 180 do 950 evrov. Če kolesarji ne vozijo drug za drugim, je predvidena kazen 80 evrov. Če kolesar pri vožnji izpusti krmilo, dvigne noge s pedalov, vleče ali potiska druga vozila, se pusti vleči ali potiskati ali prevaža predmete, ki ga ovirajo, plača 80 evrov. Enaka globa je predvidena za vožnjo brez luči. Če prevozi rumeno luč na semaforju, ga lahko doleti kazen v višini 120 evrov, za prevoženo rdečo luč pa 250 evrov. (s spletne strani http://www.zurnal.org/cms/home/index.html ) In seveda so včeraj cvilile zavore, na srečo pri našem vključevanju na glavno cesto, pri naši zeleni luči je šinil kolesar čez cesto. Krasno, tisto mahanje z roko mi prav nič ne pomeni ob misli, kaj vse bi se lahko zgodilo. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti