Globa

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

tema odprta - 14. okt 2009 13:31 | ogledi: 1.503 | odgovori: 4

Pozdrav vsem! Torej, imam en hud problem. V našem mestu plačujem letno karto za parkiranje ( 200 EUR). Nekje med poletjem sem jo pri iztopu iz avta potisnila na tla in si seveda prislužila globo mestnega redarstva 40 EUR. Nič ni pomagalo ustno dokazovanje, da imam letno karto, zelo oholo so me zavrnili, da je to moj problem in naj pač plačam. Seveda sem se pritožila, pritožbo pa je prvi organ ( torej redastvo) gladko rešil negativno. Pa sem plačala - dovoljeno polovico, torej 20 EUR. A lejga zlomka včeraj dobim še eno pošto in sicer da dolgujem SODNO takso za negativno rešeno pritožbo prekrškovnega organa in ta taksa znaša 40 EUR??????!!!!.

Je to mogoče? Za globo 40 EUR enaka vsota takse?

Saj vem, da bom morala plačati, jezi pa me vseeno, saj to je tako, kot da te kaznujejo, ker si dznil podvomiti v upravičenost zahtevka.

Mestno redarstvo naj bi bil prekrškovni organ in torej isto kot sodišče?!. Meni bolj liči na upravno službo... Hvala za pameten nasvet.

kara

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

15. okt 2009 9:18

Dokler ti kakšen pravnik(ca) ne odgovori in da zadeva nebo šla v pozabo. - kaj je navedeno v pravnem pouku na globi? - kdo ti je poslal odločbo za plačilo sodne takse? -kam si naslovila pritožbo? Meni zgleda malo čudno. Kot, da bi dala zahtevo za sodno varstvo. lp

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

15. okt 2009 10:52

"Nič ni pomagalo ustno dokazovanje, da imam letno karto, zelo oholo so me zavrnili, da je to moj problem in naj pač plačam. Seveda sem se pritožila, pritožbo pa je prvi organ ( torej redastvo) gladko rešil negativno. Pa sem plačala - dovoljeno polovico, torej 20 EUR...." Pa saj to je bila zahteva za sodno varstvo. lp, vanjatajnsek

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

15. okt 2009 11:54

Kot je Vlado zapisal, po moje je tam odgovor! Saj je v zavrnilni odločbi obrazložitev zavrnitve. pa pravni pouk...naj ti to res pregleda en pravnik. Mi takole na daleč pa res ne moremo, lahko zgolj ugibamo... Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 15.okt 2009 11:56

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

15. okt 2009 20:32

Hvala vam vseeno. Saj jaz bi plačala, če bi bila prepričana, da je zadeva OK, kar se tiče predpisov. Pa imam občutek, da ni ravno tako. Danes sem kontaktirala upravnega pravnika, ta pa sodnika za prekrške, pa bomo videli. Najbolj me moti sodna taksa, čeprav vem, da se je zakon spremenil letos, vendar pa bi vsaj na eni stopnji moral odločiti pravosodni organ, tako pa gre vse po načelu "Kadija te tuži, Kadija ti sudi" ... kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti