Happy hour v ljubljani

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

tema odprta - 7. okt 2009 19:14 | ogledi: 2.852 | odgovori: 10

Pozdravljeni,

konec meseca bom pospremila en avtobus najstnikov na izlet v Ljubljano. To so dijaki, ki obiskujejo slovenske sole v Italiji in ki vsako leto obiscejo Ljubljano, si ogledajo grad, Cankarjev dom, NUK, Tromostovje, Plecnikove Zale,... in vse kar naj bi spadalo v kulturni program.

Uradni program izleta in postanek za kosilo imam ze izdelan, "svojim" otrocickom (15-19 let) pa bi rada pokazala se kaj, kar ne spada prav v ucni program srednje sole: rada bi jih peljala na poznopopoldanski (16.00 - 18.30) sprehod po prestolnici, da bi obcutili utrip mesta, videli mladostni vrvez mesta, se ustavili v kakem prijetnem barcku, ... v bistvu doziveli Ljubljano, kot jo dozivlja nekdo, ki ima mesto rad in v njem lepo zivi, (da ne bodo mislili, da je Ljubljana samo dolgocasna ekskurzija ........)

Ker nisem vec najstnica, bi prosila vaso pomoc. Kam naj jih peljem, da bodo spoznali tudi to zabavno plat mesta?

Za vsak namig vam bom hvalezna ("moji" otrocicki pa verjetno se bolj)

ribica

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

7. okt 2009 21:19

Utrip mesta začutiš ko se sprehodiš po Cankarjevem nabrežju, ki ga zadnjih nekaj let poimenujejo "ljubljanska plaža", tam imaš tudi množico lokalčkov. Aki[pikapolonica]

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

7. okt 2009 21:40

aki je napisal/a:
Utrip mesta začutiš ko se sprehodiš po Cankarjevem nabrežju, ki ga zadnjih nekaj let poimenujejo "ljubljanska plaža", tam imaš tudi množico lokalčkov. Aki[pikapolonica]
Jaz sem enkrat prav svetovno vprašala prijateljico,ki je imela vsak dan na msn-ju napisan "na plaži" kam se oni hodijo vsak dan kopat v Ljubljani?!?! Čeprav je meni še vedno največji užitek v Ljubljani Tivoli...ležati na travci in opazovat kako se ljudje sproščajo,na vsake toliko časa prišnofa mimo kak kuža... Drugače pa metelkova?Za mlade...je profesorica rekla " sam to je res za malde,jaz sme kot smreklja skoz tam visela,zdaj me je pa kar na rit vrglo kaj smo mi tam počeli" Ali pa šetanje ob Ljubljanci... Roncolino

neznan uporabnik

7. okt 2009 22:08

Boste v bistvu že kar na licu mesta, če si boste ogledali NUK, pa Tromostovje, pa grad... Če vzameš za izhodišče Tromostovje.. že če na Prešernovem trgu nekaj časa pri miru stojiš ali sediš na podstavku spomenika, se dogaja.. tudi kostanj že prodajajo (vel. merica 3,5€, mala 2,5€), sladoled tudi dva koraka stran.. Potem sprehod po Wolfovi (odTromostovja po levem bregu Ljubljanice proti Univerzi ) mimo Filharmonije, levo dol po Dvornem trgu, desno proti Šuštarskemu mostu, pred mostom takoj desno na Jurčičevem trgu je še kar zanimiv snack "Paninoteka", nasproti je lokal Zlata ladjica, ki ima spredaj, predvsem pa zadaj velik vrt (en avtobus vas bo okoli 50, kajne?).. No, čez Šuštarski most takoj levo je ta ljubljanska plaža z lokalčki. Če greš desno, je na Starem trgu tudi živahno, le prostora za večje skupine je manj, je pa tam trgovina 3 muhe, ta takoimenovana pravična trgovina, kjer prodajajo izdelke in gre denar nekako direktno izdelovalcu v žep, zanimivo za pogledat.. Ljudi je na teh lokacijah kar dosti, na Šuštarskem mostu, na Tromostovju in na Čopovi in še kje se najdejo poulični umetniki.. Nekako tako. Čeprav bosta 2,5 uri kar malo kratki. Če se spomnim še kaj, dopišem. Predvsem pa upajmo, da vreme bo. Škoda, da je park Zvezda zaplankan, tam je tudi fajn štimunga (boste morali priti še enkrat ), tačas se pa da pokukat v razrito sceno, ne vem koliko se še vidi ostankov Emone, ker z deli hitijo.. japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 07.okt 2009 22:14

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. okt 2009 7:09

Lj. promenada poteka ob Ljubljanici od Brega do Zmajskega mostu, od Gornjega preko Starega trga do Ciril-Metodovega trga in ulice vmes in potem se vleče še čez Tromostovje na Vegovo do Kongresnega trga, po Čopovi do Cankarjeve in še po Trubarjevi. Plus, ni da bi človek pozabil na Knafljev prehod Na vseh teh lokacijah je več-ali-manj zelo "vibrant". Sicer ob 16. uri še ne, ker se happy hour ekipa v tem času prestavlja iz služb v kafiče v delu, ki pa niso promenadni. Se pa situacija maksimalno izboljša tam enkrat okoli 17. ure in potem do 21. ure. Drugače pa imaš lokacije in aktivnosti vsak dan po mestu na www.ljubljana.si Vendelina jr.

neznan uporabnik

8. okt 2009 9:50

Ko boste že na Tromostovju, skočite v TIC, ki je na vogalu Adamič-Lundrovega nabrežja in Stritarjeve ulice, vzemite si načrt mesta, tedenski plan prireditev in dogodkov.. za vsak slučaj, da se kdo ne izgubi, če se slučajno malce razkropite..še vedno predvidevam, da boste večja skupina? japaja

ribica  

8. okt 2009 10:31

Hvala za vse predloge! V resnici nas bo kar nekaj (45 najstnikov in 4 spremljevalci). Ker je tezko zacutiti utrip mesta v tako veliki skupini, se bomo razdelili po starosti v 4 skupine. Jaz si bom prevzela maturante, ki so (hvala bogu) ze polnoletni.... Saj, vem, da je 16.00 malo zgodaj za happy hour, pa kaj, ko morajo biti ti "otrocicki" ob 19.00 spet v Italiji. Jaz bi rade volje ostala z njimi se dlje, jih odpeljala ne eno res dobro gledalisko predstavo, pa na vecerni sprehod skozi mesto in podobno. Zal se ne da! ribica

Vendelina jr.  

8. okt 2009 10:37

Ribica, saj Trst je v osnovi dobro uro vožnje proč od Lj. Pa se pred tem izletom enkrat sama popoldne ali pa v soboto zapelji sem, pa boš videla, kako to deluje (okej, to soboto ne bo ravno maksimalno, ker napovedujejo padavine, pa vendar). Bolje enkrat videti, kot tisočkrat slišati. Vendelina jr.

ribica  

8. okt 2009 10:53

Vendelina, jaz precej redno zahajam v LJ (mimogrede, enkrat se morava dogovoriti za shopping, ker sem na tem podrocju se vedno - in kljub forumu - skoraj analfabet), vendar sem bolj "kulturen" clovek: grem v gledalisce, na kak koncert..., verjetno pa ne zahajam po takih lokalih, ki bi "moje najstnike" zanimali. No, ja Macka (in njegovega lastnika) na Cankarjevem nabrezju ze poznam, do Zvezde na Kongresnem tudi znam, dlje pa ne pridem. Bom pa gotovo pred izletom eno soboto prisla v LJ, da sama preverim, kaksen je nocni utrip Tromostovja in okolice. ribica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. okt 2009 13:32

Ribica, pot do Zvezde lahko kar izpustiš, razen če nimate kake želje po ogledu gradbišča, bi se lahko reklo, vsaj v moji "službeni" okolici centra Ljubljane. Ampak enkrat je pač treba prekopati vse skupaj, bo pa potem okoliš očem bolj všečen. Loni Makaroni

Vendelina jr.  

8. okt 2009 13:55

Če še malo premislim, ker vidim, ribica, da si humanistka...malo imam a second opinion glede vaše načrtovane edukativne ture po LJ. V Ljubljani in Sloveniji ljudje živijo v eni čudni iluziji, da se je življenje končalo tam nekje 1952...(mislim, da je Plečnik takrat končal obnovo Križank). In jih zato takoj pošljejo med mrtve, beri na Žale. Če bi bila jaz srednješolka in bi mi na ekskurziji kazali pokopališča...bi se obupno dolgočasila. Sama sem nekajkrat vodila kolege in znance od drugod po Lj in sem začela pred MGLC (Tivoli) in potem po sprehajališču (kjer so vedno odprte razstave dobrih fotk) mimo Moderne galerije (sicer se ravno v tem času ponovno odpira, ampak boste verjetno zgrešili termin) na desni in Narodne galerije na levi strani. Tam je najbolj opazen Robbov vodnjak in tisti prostor zdaj drugače živi. Potem pešakiraš mimo gradbišča Opere (okej, naj se gradi, enkrat bo dokončana) in mimo Narodnega muzeja do Cankarjevega doma (in naj otroci primerjajo fasado Moderne galerije in Cankarjevega doma, ker gre za istega arhitekta, pa še Plečnik to ni). Od tam pogledaš, kje je v tej državi lokacija predsednika in vlade in potem greš po Erjavčevi (mimo Drame) ali Gregorčičevi do Nuk-a in Križank (jaz bi raje kazala Križanke, kjer je zanimivo, kako se je samostanski prostor spremenil v javni prostor in za likovni pouk naj tam otroci iščejo ornamente) in lokacijo srednje šole od MamaF kot pa Žale), pokažeš še lokacijo SAZU, nakar se spustiš na Breg. Edino, kar morate paziti, da se vam otroci ne bodo porazgubili že v Petit Cafeju. Ko je človek enkrat na Bregu, gre proti Čevljarskemu mostu, pa čez Brv in je na Tromostovju in Prešercu (in naj tam otroci najdejo Julijo) Potem pa se začne happy hour. Je pa res, da v tej izvedbi bodo že silno utrujeni, ker bodo v bistvu relativno majhne razdalje dolgo časa raziskovali (ampak še vedno je bolje to, kot pa se peljati v predmestje, samo za to, da vidiš Žale). V resnici je namreč tam vedno prometni zamašek, pred 1. novembrom bo pa še večji. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti