| Tetida je napisal/a: |
| Upam, da ne težim...kaj je sabdži? In katera je zloglasna sestavina, ki odvrača otroke? :) Jaz se kar javim za vse ideje, ki jih imate; eno nedeljo se bom res spravila h krišnovcem, pokupila vse, pol pa eksperimentirala (oz. sledila vašim navodilom in izkušnjam). Sarabande, se mi je zdelo, da je kumina v chili con carne malce čuden dodatek. Pa sem bila zelo previdna pri odmerjanju. Zato si, odkar sem pogruntala da obstaja razlika, hudo prizadevam dobiti indijski kumin, pa, kot rečeno, v mercatorju še niso slišali zanj in so mi ponujali kumino. terakota, tudi jaz upam na uspešen študij, biologija bo :) Lep pozdrav Tetida |
Fenugreek (grško seno)
| sarabande je napisal/a: |
Tetida, glede razlike med kumino in belim kuminom: Miroslav Vulović |
[citat=--rebecca--]Sicer pa pri iskanju zacimb namesto Mercatorja priporocam Maximarket. citat]
Itak je Maxi Mercatorjev........................
Res je rdkapica, mea culpa, sem bil prehiter pri prebiranju tetidinega posta. Beli kumin in indijski kumin je ista začimba.
Miroslav Vulović| sarabande je napisal/a: |
Res je rdkapica, mea culpa, sem bil prehiter pri prebiranju tetidinega posta. Beli kumin in indijski kumin je ista začimba.Miroslav Vulović |
Torej gre za Cuminum cyminum, kajne?
Tako je, Cuminum cyminum je bela, orientalska, rimska, indijska kumina ali kumin.
Miroslav Vulović| Tetida je napisal/a: |
| Ne sekiraj se, sarabande :) Ja, Manjulo pa poznam! Sem prvič spekla rotije po njenem receptu, sicer drugih njenih receptov nisem gledala. Jih pa še bom... Zelo dobri so mi kuharske oddaje na vahrehvah, kjer kuha strašansko zabaven Indijec. Vse bolj sem navdušena nad indijskimi jedmi, ampak...kaj, ko mi manjka vsaj 75% vseh začimb :( Zato sem vas tudi poklicala na pomoč, hvala hvala vsem ki si vzamete minutko zame in mi posredujete znanje, obljubim tudi, da bo dobro uporabljeno! Krišnova kuhinja? 6€??? To je pa investicija, primerna tudi za ubogo študentko! Mogoče se pa vidiva v nedeljo, Terakota.... ;) Tetida |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.