Sigurno mi bo znala katera pomagat.
Kako naj pripravim in spečem rosbif, da bo lepo rožnat v sredini.
Hvala.
PACKA
Sigurno mi bo znala katera pomagat.
Kako naj pripravim in spečem rosbif, da bo lepo rožnat v sredini.
Hvala.
PACKA
24. sep 2009 14:22
Se opravičujem, ker sem narobe napisala v naslovu - iščem recept za pripravo ROSTBIFa, ki bi ga lahko ponudila hladnega, tanko narezanega. Hvala za vsakršen namig. PACKA
24. sep 2009 14:39
Mogoče potem Carppacio? zzak1977
24. sep 2009 15:05
Rajši bi ga spekla in potem narezala. PACKA
24. sep 2009 15:45
Začinjen (jaz ga večer prej premažem z oljem in natrem z malo popra ter premažem z gorčico) roastbeef najprej opečeš v ponvi, na štedilniku. Ko je skorjica lepo rjava, daš meso v pekač in pečeš od 30 do 40 minut, na okoli 180 stopinjah, odvisno od debeline mesa. Vmes zalivaj s tekočino, ki se nabere med peko, lahko dodaš tudui malo vina. Po 40 minutah pečico izključi in pokrij pekač s folijo ter pusti, naj se meso ohladi, šele potem ga režeš. Po mojih izkušnjah je meso v tem primeru znotraj lepo rožnate barve, ne teče pa več kri. Je pa odvisno od debeline kosa, tako da ti točen časa pečenja težko opredelim. Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Peresniki z omako puttanesca