Izkusnje s to ind.plosco

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

21. sep 2009 11:06

Uh ,so pa zasoljene cene.Jaz sem vzela komplet ,pečico in ploščo pri Harvey Norman za 800 eurov,firma je Candy.Še ne kuham,čakam da mi pult izrežejo.Posodo imam emajlirano,glavno je da je magnetna.Ta v Intersparu pa tudi mene zanima.

lp goga

mimoza5  

član od: 14.5.2007

sporočila: 74

21. sep 2009 11:26

Tudi ena moja prijateljica je vzela tak Candyijev štedilnik. Izkušnje z izdukcijsko ploščo pa nima ampak ji je prodajalka rekla, da lahko uporablja vso tisto posodo, na katero lahko na dno pritrdi magnet. Torej če le-ta ostane pritrjen na dnu posode (od zunaj seveda), se lahko uporablja na indukcijski plošči. Teflon to zagotovo ni. mimoza5

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

21. sep 2009 11:51

LeINA, ravno te plošče nimam, imam pa eno drugo Gorenjevo. Sem izredno zadovoljna, postopek kuhanja je bistveno hitrejši. Glede posode ti pa svetujem, da greš v Ikeo in si tam ogledaš komplete. Sama sem kupila 5-delni kompelt (vse za indukcijo), notri imaš eno veliko posodo, eno malo manjšo, eno čisto majhno ponev, teflonsko ponev in odcejalnik za testenine, vključno s pokrovkami, za ceno 40 EUR. Meni se zdi to res ugodno. Poleg tega lahko kupiš tudi druge kompelte, pozorna moraš biti samo na znak za indukcijo. Gigi_84

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

21. sep 2009 12:10

mi smo lupili indukcijsko ploščo in potem morali zamenjati še vso posodo ;) ker pač nobena razen ene litoželezne posode ni prijela na indukcijo. Kuhanje je podobno kot na plinu...vsaj glede mojih izkušenj je tako...bolje kot navadna steklokeramika. Ohladi se takoj po izklopu in ne oddaje toplote v prostor (manj vroče v poletnem času). jasna

tinci  

član od: 12.7.2004

sporočila: 43

21. sep 2009 12:46

Mi imamo indukcijsko ploščo od Bosch-a in smo tudi super zadovoljni. na začetku sem še oklevala, da bi kupila kombinirano - dve indukcijski, dve navadni. Ampak sem se na koncu prav odločila, ko smo vzeli celo indukcijsko. Kuha je res hitra. Mislim, da je še hitrejša od plina. Kar se tiče pa posode... Jaz sem kupila tudi en komplet posod prav za indukcijsko ploščo. Res je, da mora imeti posoda samo magnetno dno in je v redu. Je pa tako, da je bolje, da ima posoda čisto ravno dno (posebna za te plošče), kot pa ne. Imam tudi nekaj emajliranih lončkov in džezvo za kavo, ampak to ni to. Emajlirana posoda ni nikoli 100% ravna na dnu, zato tudi kuhanje na teh ploščah ni tako učinkovito - gre preveč energije v nič. Mislim, da se splača kupiti vsaj par loncev, ki jih največ uporabljaš posebnih za indukcijsko ploščo, ker se ti res obrestuje. Lp, Tina. Tinci

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

21. sep 2009 23:42

tudi mi imamo indukcijsko ploščo Gorenje in sem z njo zelo zadovoljna. Od kar jo imam, še nisem uporabila strgala za čiščenje, saj se na ploščo ničesar ne prime, tudi če ti vsebina lonca prekipi. Pri nakupu plošče Gorenje dobiš še komplet loncev, tako da moraš dokupiti samo še večjo in manjšo ponev iz teflona. Jaz sem imela to srečo, da mi vsaj ni bilo potrebno zamenjati Tefalovega ekonom lonca. Kljub malo višji ceni in menjavi posode, uporabo te plošče vsakomur priporočam. atic

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

23. sep 2009 10:23

Ker je bilo vprašanje tudi glede posode naj povem, da sem jaz z njo zelo zadovoljna. V Sparu sem kupila veliko ponev s pokrovom, manjšo ponev, ponev za palančinke ter ponev za žar. Posoda je iz alu gusa, primerna tudi za indukcijo. Sploh je super, ker ima dodatne premaze in ni tako občutljiva na praske kot običajen teflon, kjer se kljub vsej pazljivosti hitro pozna kakšna raza. Tudi cenovno so posode po mojem mnenju ugodne. Skratka, po nekajmesečni uporabi: priporočam. Simona

LeINA  

član od: 12.12.2005

sporočila: 275

23. sep 2009 13:33

Ce sem ze zacela temo evo se porocilo :) Na koncu sva vzela to plosco http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/kuhalni_ Pri najboljsemu sosedu na obroke na 2 leti. V Sparu sem pa danes nabavila to ponev za palacinke,ponev za zar in veliko ponev z pokrovom. O mojih izkusnjah pa cez kaksen mesec dva :))). Hvala za vse odgovore,lp LeINA

LeINA  

član od: 12.12.2005

sporočila: 275

23. sep 2009 14:13

Sem ze navdusena.....Skuahala se je prva kava. Za dve skodelici kave- nekje 1,5minute. Na prejsnji steklokeramiki sem 1skodelico kave rabila nekje 3min. Za kavo sem imela cas nastudiran,ker ko je bilo treba sredi noci skuhat kavo je vsaka minuta dragocena:)))) V glavnem mama miaaaaa LeINA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti