Masažno olje

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

tema odprta - 2. sep 2009 19:49 | ogledi: 4.090 | odgovori: 7

Katero masažno olje za telo mi svetujete,da ga kupim ?

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

2. sep 2009 20:09

Vse je odvisno ali bi bolj sprostitveno varianto, poživljajočo...sicer pa sva midva sama mešala - osnova olje grozdnih pečk (precej drag špas), potem pa dodatki, kaj cenejšega morda mandljevo olje (nadomestek grozdnih pečk). Pač sva mešala po "navodilih" iz knjige. p

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

2. sep 2009 20:10

Čao, maserka v enih toplicah mi je enkrat rekla, da uporabljajo sojinega. Za "manjše" potrošnike olja pa imaš na policah lekarn, drogerij, specializiranih trgovin.... en kup zadev, takšnih in drugačnih, namenjenih masiranju. Gre pa tudi z navadnim oljem za nego telesa. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

2. sep 2009 21:08

mi pa doma delamo šentjanževo olje, ki je super za masažo in za kožo. lep pozdrav, baška

Alcika  

član od: 14.9.2008

sporočila: 192

2. sep 2009 22:27

Živjo, Najraje uporabljam masažna olja znamke Lavera ( kokos ali pomaranča ). To je naravna kozmetika, ki jamči da ni preizkušena na živalih, vendar je cena kar "prijetna", glede na količino olja. Drugače mi pa tudi odgovarja mandljevo olje Dr. Kneippa. Seveda je odvisno, zakaj boš uporabljala olja, za kašno vrsto masaže. Sicer pa tudi Afrodita nima slabih olj,sploh ono iz grozdnih pešk, lepo diši. Alcika

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

2. sep 2009 22:50

Alcika je napisal/a:
Živjo, To je naravna kozmetika, ki jamči da ni preizkušena na živalih, vendar je cena kar "prijetna", glede na količino olja. Alcika

Vsi, ki me poznajo vedo, da sem velika ljubiteljica živali in da redno dajem donacije otroški bolnici. Ampak, ko firme trdijo, da ne delajo nobenih preizkusov na živalih, sem jaz tista, ki je na zgubi. Jaz postanem poizkusni zajček, ker dobim alergije.

Najprej mi pade na misel The Body Shop. Njihovi izdelki so čez noč izbrisali vse moje gube, tudi najmanjše, ker mi je obraz tako zatekel.

Za masažo je odlično kokosovo olje (mast moraš segreti, da postane tekoče), dodaš par kapljic lavendulovega olja ali pa jasminovega.

Vanja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

3. sep 2009 10:44

ja, ker je od the body shop-a bolj malo naravnega. drugače pa sem jaz za navadna olja,tudi jaz sem za kokosovega (super za lase!) tukaj je seznam olj : http://www.arstrade.si/html/rastlinska_olja.html bannanna_v_slo ;)

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

3. sep 2009 10:49

kot so predlagle predhodnice: najbolje osnovno olje (kokosovo, sezamovo oz. čim bolj nevtralnega vonja), ki mu sproti dodamo nekaj kapljic kvalitetnega eteričnega olja (vrtnica, jasmin, ..karkoli pač glede na trenutne potrebe in počutje.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti