Mi (vsaj jaz se štejem) pravi kofetarji vemo v čem je kavica najboljša:
moja zbirka džezvi:

Pozdravček!
Mi (vsaj jaz se štejem) pravi kofetarji vemo v čem je kavica najboljša:
moja zbirka džezvi:

Pozdravček!
Ooooooo ,kolk so luštne......povejte ,to prime na indukcijo...
lp gogaNimam indukcije. Pa čeprav bi bila, jaz kavo zalivam. Se pravi, vodo segrejem skoraj do vrelišča in potem prelijem kavo, ki je v džezvi in je malenkost prepečena.
Pozdravček!
Dragička,najprej daš kavo v đezvo,popečeš in zaliješ z vodo,potem nič več ne kuhaš?Kaj pa to ,da mora trikrat v luft?
Indukcijo mislim nabavit,zato sprašujem....
lp gogaGogad, V prazno džezvo dam kavo, postavim na ploščo za nekaj sekund, glih toliko, da parkrat premešam z žlico; odstavim in prelijem z vodo (voda ne sme zavreti - tik pred vreliščem). Dobro premešam, postavim nazaj na ploščo, držim ročico in ko se začne dvigovat je kavica gotova. Nedajbog, da mi se obrne ali pa začne vret... No, pravzaprav niti nima prostora! Tako kavo sem pripravljena zlit v odtok.
Kuham pa v džezvi po eno, izjemoma po dve kavici. Nikdar ne kuham več kav v eni džezvi.
Pozdravček!
Super ,dragička spet sem se nekaj nove3ga naučila.
lp gogagogad, bakrena posoda ni za indukcijo - ne prime. LP
AVA hvala![]()
Verjetno je tako - koliko kuharic, toliko verzij. Moja verzija je ta. Kako kuhaš in če je drugim dobro, tebi še boljše - to je "prava kava".
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pustne miške

Škotske mesne kroglice s pivsko omako