27. avg 2009 20:00
Ursa40, krediti se načeloma in praviloma ne delajo tako, da bi vsak mesec malo flikali z različnimi poroštvi in en mesec tako in drug mesec drugače.
Kakršenkoli je pač pravni promet, v katerem je gospa, naj se dogovori za odlog plačila. To velja tudi v primeru, če je sedaj v kakšnem kreditu in ne more izpolniti mesečne obveznosti. Naj se o tem pogovori s svojim skrbnikom (tam, kjer je sklenila kredit).
Ne vem, v kateri banki je gospa povpraševala - niti ni pomembno - praviloma v razgovoru s strankami bančnik ne razlaga bodočih ukrepov, če za njih nima ustreznih navodil. In za to shemo navodil še ni.
Še nekaj načelneg o sklenitvi posla: Najprej se pri poslu gleda osnovni smoter in če ga stranki uspeta izpolniti. Če se nekomu naloži, da se nekaj plača in se že v štartu ve, da se to ne bo moglo zgoditi, je pač treba spremeniti pogoje tako, da bodo zadovoljivi za obe strani. Če se potem v izvedbi posla zgodi, da bi rada ena stranka kaj spremenila, se o tem lažje dogovorita, ker že imata en "past record". Je pa totalno neresno sprejeti neke pogoje, zavedujoč se, da se jih ne bo dalo izpolniti in zato iskati nekoga, ki bo v štartu nekaj pokrival, za naslednji meseca pa po sistemu "snaći ćemo se nekako...."
In še nekaj: so teme, kjer se zafrkavamo in tudi malo kvantamo in so teme, kjer tako izrazoslovje ni na mestu. Glagol nategniti v razgovoru o denarnih zadevah se zdi meni zelo nedamsko, v bistvu se mi zdi nedoraslo. Je pa res, da sem tozadevno zelo stroga.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 27. 2009 20:03