Nalaganje apnenca

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

tema odprta - 24. avg 2009 15:02 | ogledi: 1.402 | odgovori: 3

Danes sem bila pri zdravniku, ker me že en teden boli desna rama in to tako, da je sploh ne smem premaknit. Dobila sem diagnozo, nalaganje apnenca na ramenskem sklepu, kjer je bila stara poškodba, a ne vem kdaj. Dobila sem protibolečinske tablete in fizioterapijo, na katero pridem na vrsto šele 31.08.2009. Zanima pa me, če lahko še kako pripomorem, da me neha bolet. V službi so mi naročile, da naj uživam ananas in se izogibam mleku. Ali je imel še kdo take težave, kako ste jih rešili. Hvala za pomoč.

Malčica

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

24. avg 2009 17:42

Ananas in mleko po mojem ne bosta kaj dosti spremenila stanja... Tole nalaganje apnenca je ciklični pojav, se naloži, pa raztopi, pa spet naloži... Včasih povzroči vnetje in takrat prav svinjsko boli (sem probala par let nazaj). V trenutni situaciji ti bo najbolj pomagalo hlajenje (kar s kocko ledu zmasiraš večkrat dnevno ali pa polagaš gor tiste blazinice, ki se hranijo v zmrzovalniku), v lekarni pa si kupi še Olfen kremo. Ne grej, ne maži z ničemer, kar bi grelo (tašča si je povzročila grozljive muke, ko je namazala s kitajsko mastjo)! Nalaganje je lahko povezano s poškodbo, ni pa nujno- lahko gre tudi za kakšno prisiljeno držo itd... Baje so tajnice temu izpostavljene.

Dolgoročno ti bo pomagalo samo redno razgibavanje sklepa. Za fizioterapijo je zdaj itak prehitro, ker v akutni fazi ne moreš sama nič delat (edino kaki ultrazvok bi prišel v poštev), ko boš enkrat poznala vaje, ti pa samo disciplina zagotavlja, da se stvar ne bo preveč ponavljala. Preverjeno iz več generacij naše žlahte.

čoko

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

25. avg 2009 8:43

Čoko, resnično hvala. Prav take nasvete sem si želela, odkrite. Tvoj post si bom kar sprintala in dala bolj na vidno mesto. Očitno mi bo prav prišel še kdaj kasneje. Še enkrat hvala. Malčica

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

25. avg 2009 17:53

Ni kaj, upam, da ti bo kmalu boljše. Se mi pa smiliš, se še živo spomnim, kako sem presedela celo noč, ker nisem leže mogla nikamor namestit roke, ne da bi me neznosno bolelo. Hitro okrevanje, pa čim manj ponovitev ti želim!

čoko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti