Barvanje las

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. avg 2009 9:47

Roncolino, moja sodelavka ima rdeče-črno kombinacijo in je prav lepo oz. meni je grozno všeč (bolj všeč kot grozno - gor ima rdeče, spodaj črne). Ko boš tako pobarvana, se pokaži .

 

Citat Vendelina jr.:

a lohk kle en mau ločil pa kkšna velka črka čist tko iz fore?Vendelina jr.

šurdnemormopolbibličistiztrenda

lp 

cervus

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

10. apr 2011 12:00

jaz bi imela pa eno vprašanje glede barvanja narastka las. Pred dvema mesecema sem se prvič pobarvala sama, sedaj pa berem, da je potrebno nanesti najprej barvo na narastek, čez 20 min daš pa preostanek na ostale lase (Syoss). Zanima me, če bo kaj narobe, če si že takoj na vse lase nanesem vso barvo . Smešno vprašanje, ampak rajši vprašam, kot da eksperimentiram, pa izpadem lisasta. Hvala kleo

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. apr 2011 13:09

Če imaš izrazit narastek sivih las in boš nanesla barvo po vsem lasišču hkrati, boš zelo razočarana nad končnim izdelkom. Sive lase pobarvaš najprej zato, da se barva lepo vpije in ko boš po 20 minutah barvo nanesla še na preostali del lasišča, bo odtenek enak po vsej dolžini las. V nasprotnem, bodo lasje, ki so bili sivi ostali svetlejši. Nič lepo za videt.

zeta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. apr 2011 21:09

kleo je napisal/a:
jaz bi imela pa eno vprašanje glede barvanja narastka las. Pred dvema mesecema sem se prvič pobarvala sama, sedaj pa berem, da je potrebno nanesti najprej barvo na narastek, čez 20 min daš pa preostanek na ostale lase (Syoss). Zanima me, če bo kaj narobe, če si že takoj na vse lase nanesem vso barvo . Smešno vprašanje, ampak rajši vprašam, kot da eksperimentiram, pa izpadem lisasta. Hvala

kleo

 

Draga moja, če zadevo počneš sama, boš lisasta v vsakem primeru. Če barvaš na svetlo, boš lisasta bolj, če barvaš en odtenek proč od svoje barve, boš listasta manj.

Če imaš odtenek temnejšo, boš imela preveč temne sprednje lase (ti so tanjši in enaka količna barve na njih bolj prime)

Če že delaš zadevo z barvami "za doma", naj ti tole naredi vsaj kakšna kolegica, ki bo vsaj lepo pobirala pramene, pobarvala narastek in potem za finiš še ostalo. Dokler sama ne osvojiš grifa....

Vendelina jr.

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

11. apr 2011 10:35

Rada bi povedala mojo izkušnjo. Že zelo zgodaj sem začela siveti, tam nekje po 34 letu, kar me je takrat zelo motilo in tako sem se začela barvati. To se je z leti stopnjevalo zato sem začela z prameni in ostalo barvati, ker pa nisem redni odjemalec frizerskih storitev, se mi sedaj zdi trapasto zapravljati za frizerja, sem se dala v roke materi naravi. Mogočesem v nekaterih očeh že " starejša " na videz, ampak sem svojo psiho postavila pred dejstvo, da leta pač prinesejo tudi kakšno kilo preveč in sivino v lase. Moram rečt, da sem zaradi tega manj obremenjena, kot sem bila pred tem in se dobro počutim. franciska

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. apr 2011 10:58

Franciska, če je tebi tako prav, super. Jaz recimo pa si ne želim biti sivolasa. Barvam se sama, samo zato, ker nimam živcev sedeti pri frizerki. Se mi pa zdi, da so frizerske barve lepše. Že od daleč opazim pobarvano gospo doma. Seveda sem tukaj vključena tudi sama. Ne vem, v čem je point, da so barve od frizerja toliko lepše. Ali pa se mi samo zdi?

Mi je pa recimo zelo všeč Jadranka Kosor s svojo srebrno glavo. Pa še kakšna druga tudi. Vsaki pa ne paše. Jaz pravim, hvala bogu za barve.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2011 11:47

naor je napisal/a:

 Ne vem, v čem je point, da so barve od frizerja toliko lepše. Ali pa se mi samo zdi?

.

 



naor

 

Point je v naslednjem: pigmenti v barvah za doma so bolj "koncentrirani". Finta je v tem, da mora proizvajalec potrošnici zagotoviti, da bo res vidna sprememba (ker v nasprotnem bo potrošnica besnela, da se nič ne pozna) in potem bo to vplivalo na prodajo. Zaradi tega se barve za doma res zelo poznajo na laseh. S tem, da to ne pomeni, da so ti produkti slabi in da ne tega uporabljati - samo, v resnici je zelo malo žensk, ki zna to zadevo v resnici uporabljati tako, kot se šika. Ker v resnici ni tako kot na tisti reklami, ko Andie MacDowell pride, se nasmehne, si namontira tisto kremasto peno na glavo, šeta okoli s snežno belo srajco, nič ne kaplja, nič ne curlja in čez nekaj časa se usuje slap bleščečih las. Po navadi je daleč od tega. Je treba potem lase še fino negovati z masko po barvanju, pa masko za vzdrževanje, pa potem je treba imeti še tisto mikropeglo za "zapiranje" las, da se ne sušijo, če hočemo kolikor toliko korektno zadevo na glavi. Drugače je pa ni.

Sama sem se vrsto let barvala doma na medeno-zlat odtenek in je izpadlo kar okej (celo frizer je bil čisto zadovoljen) - ampak dokler nisem znala posušiti svojih las s fenom in devetimi krtačami hkrati (očividci tega so rekli, da sem malo podobna hobotnici v tem manevru), se tudi manevra z barvanjem nisem lotila. Ampak je bilo treba lase vseeno pri frizerju popravljati v smislu, je bilo treba hoditi na tretmane za vračanje vlažnosti, ker drugače bi delovali kot slama. S tem, da imam kar dobro genetiko za lase. Če bi imela slabšo, bi si jih verjetno ob uporabi produktov za doma že "skurila".

Razumem naslednje: barve stanejo tam nekje do 25 EUR maksimalno (če so lasje srednje dolgi in je treba kupiti dve škatli), barvanje pri frizerju je pa redkokdaj pod 40 EUR, pri vsakem bolj kompliciranem barvanju gre cena gor in ko se varčuje, se pač varčuje. To razumem.

Tistega da "se mi ne da sedeti pri frizerki", tega - če ni to evfemizem za ekonomiziranje, ekonomiziranje je pa okej - pa v resnici ne razumem. Pa ljuba duša, imaš dve uri, ko se nekdo drug ukvarja s tabo in se trudi, da bi izpadla lepo - če za kaj takega v človek nima časa, kaj pa potem ima na listi prioritet? Stalno serviranje vsem ostalim? Ker dve uri pri frizerju se da čisto lepo posvetiti tudi intelektualnemu delu (se vzame knjiga in se bere), če katera misli, da ji bo svet ušel, medtem ko je v salonu.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. apr 2011 11:59

Et tu Brutus?

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2011 12:03

Ljubica, pa dečki, ki barvajo lase so tako prijazni....., pa še vse počisitjo za sabo, medtem ko moraš pri domači uporabi vse postoriti sama.

Vendelina jr.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. apr 2011 13:22

Vendelina jr. je napisal/a:

Draga moja, če zadevo počneš sama, boš lisasta v vsakem primeru. Če barvaš na svetlo, boš lisasta bolj, če barvaš en odtenek proč od svoje barve, boš listasta manj.


Vendelina jr.

 

S tem se pa ne strinjam. Jaz se že kar nekaj let barvam doma sama, pa sem bila redkokdaj lisasta. Večje probleme sem imela, ko sem imela zelo dolge lase, pri kratkih pa ne in nimam nobenih lis.

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti