8. jul 2009 16:47
Hej!
Hvala vsem, da ste se res tako hitr razpisali:).
1. Oba si zelo želita velikega akvarija, sploh pa nevesta, ki je v bistvu moja sestra. Glede na to, da sem priča res vem kaj si zelo zelo želi. Se pa res ful strinjam, da za poročno darilo ne moreš kr nekaj kupit in da je to potem v napoto al pa, da obdarovanec nima časa za to. Al pa da že ima eno stvar:). Ravno prejšnji teden mi je spet rekla, da bi ful ful rada imela velik akvarij. Ampak pred in po poroki pa res nimaš denarja, da bi si to kupoval. Dobr, da ma mene za pričo:). Sam upam,da je ne bo kap od veselja in presenečenja:)).
2. Sestra ima že dve leti tak mini 20l akvarij. Smo dal že raznorazne dogodivščine in težave skozi. Vem, da te v teh trgovinah, ki so v nakupovalnih centrih nategnejo, če te le lahko. Mi smo dvakrat prinesli domov leglo bolnih rib, ki so res v rekordnem času poginile, čeprav smo vse naredili kot so nam naročili. Se pa tudi meni zdi, da so nasveti in znanje prodajalcev velikokrat žal pomanjkljivi (sploh v Mr. Pet). Ribe so se nam pa tko množile, kakor da bi jih plačal:)) Pa tudi male polžke smo skupaj z rastlino naselili v akvarij in od takrat naprej imamo samo še umetne rastline:). Ta akvarij, ki ga še ima pa že resno crkuje, Pumpica zaenkrat še dela, luč je pa že totalno pokvarjena. Res je, da se da luč kupiti na novo, ampak ni vredno, ker je akvarij res že zelo zelo slab.
3. Problem je, da ne vem v čem je razlika med akvariji, ki imajo ravno steklo in med tistimi, ki imajo rahlo izbočeno steklo. Prodajalka v Zooticu mi je rekla, da mi fuul priporoča tistega z izbočenim steklom, ampak mi ni znala povedat zakaj:)!!! Mogoče zato, ker je 200€ dražji kot tisti, ki ima ravno steklo (oba 180l):).
Mi je pa že nakaj ljudi reklo, da je zlo faj trgovina Korala na Brazovici pri Lj...
Če ima še kdo kakšen nasvet ali opozorilo naj prosim piše;)
l e a