Nakup vrtne kosilnice

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 19. jun 2009 16:38 | ogledi: 2.306 | odgovori: 5

zopet se obračam na vas z eno nekulinarično temo. Ker vem, da vas je veliko s svojim vrtom, bi vas vprašala glede vrtne kosilnice. Naša stara je v zadnjih zdihljajih,(upam, da bo naslednjo košnjo še zdelala) pri hiši sicer kar častitljivih 12 let. Je čisto navadna, brez košare.

Sedaj pa se odločamo za nakup nove, pa ne vem kaj bi. Ker je zelo velika izbira, sem v dilemi za katero se bi odločila. Zgledajo tako robate, velike in težke, in me kar malo skrbi kako bi s tako kosilnico kosila med drevesi, in po tleh preritih od krta in voluharja. S sedanjo se je dalo prav lahko kositi tudi okoli dreves.

Druga polovica se zavzema za kosilnico s košem, meni pa se zdi tako narodna in neokretna. Kosimo pa ponavadi vsak teden ali tja do 10 14dni, odvisno od vremena.

Kaj bi mi priporočali?

anitram1

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. jun 2009 21:08

Če res kosite tedensko ali na 14 dni, potem ne varčujte. Midva sva se leta mučila tudi po eno uro z eno staro škatlo, zdaj pa mož pokosi v par minutah. Boš videla, da ti ne bo žal...

tulka

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

19. jun 2009 21:40

Pri nas imamo samohodno, kar mi je zelo pomembno saj mi je ni treba rint, ker mamo kar nekaj klančkov in pa s košem, kar mi je spet pomembno zaradi samega izgleda pa še grabit ni potrebno. Naša je Stiga, kupljena v merkurju. V glavnem kosim sama, in sem zelo zadovoljna. biba

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. jun 2009 22:04

Tudi jaz imam samohodno s košem in je superca. Imamo še staro stilovo, ki ima okoli 20 let. Je navadna, ki jo je treba riniti in je muka z njo. Hvala bogu, da crkuje in nameravamo kupiti še eno samohodno s košem. Ker je za kositi ogromno, rabimo 2 kosilnici.

Kyara

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

20. jun 2009 6:56

Odvisno je tudi koliko imate košnje. Kupila sem samohodno Alko kosilnico s košem in sem zelo zadovoljna. Res je malo težje okoli grmičevja in dreves, sem si pa za te namene kupila v Hoferju akumulatorske škarje in krasno režejo. ursula-ce

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. jun 2009 9:15

Če upoštevamo, da je košnja tra(t)ve rekreacija, potem je nesmisleno kupit drag samohodni stroj, ki bo delo opravil v parih minutah. Če hočeš res imet kaj od rekreacije, potem kupi nejcenejši najmanjši stroj ( kosilnico ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti