Lečin curry s kruhovimi cmoki
... pa dobiš cel kup čestitk Vse najbolše za rojstni dan, Veliko sreče na nadalnji življenski poti in podobno. Saj je res, da šteje namen, ampak ... no ja ...
AtinaPopolnoma se strinjam z vami, ki zagovarjate vsaj dokaj normalno pisavo. Me kar zvija v trebuhu in vsepovsod, ko poslušam pogovore - na cesti, v avtobusu, na postaji, po GSM-ju...
P.S. Pred kratkim sem dobila v nabiralnik belo obvestilo o prispeli pošiljki. Na drugi strani je pisalo: iz... CELA. Ni mi bilo jasno, kaj kdo in zakaj, potem sem le pogruntala, da je verjetno iz Celja. Nisem šla takoj na pošto..., glej ga zlomka bila je bančna kartica. Ker pa nisem pravočasno prišla, so jo poslali na banko.
Pozdravček!
Kritiko, ki je konstruktivna in dobronamerna z veseljem sprejmem, še posebej če pride od tistih, ki so mi tudi sicer pri srcu in vem, da mi želijo le dobro.
Kritika, ki je negativna, ki je zgolj nestrinjanje z mano in je po vrhu vsega podcenjujoča, me pa ne gane. Predvsem si mislim le slabo o ljudeh, ki kar tako govorijo nekaj naokrog, ne da bi pomislili, kaj bodo (če sploh kaj hočejo) doseči s komentarji (kritiko).
Kritika je v bistvu razlika med dejanskim stanjem in tistim, kar si želimo ali pričakujemo. S kritiziranjem drugih torej ne dosežemo ničesar, ker mi drugih ne moremo spremenit. Seveda je drugače, če nas prosijo za nasvet. V tem primeru je nasvet ala: "Ja tale oblekca ti ne paše kot tista modra, ki si jo imela oblečeno v četrtek." dosti bolje kot: Grozno izgledaš!
Prav tako ne sprejemam nasvetov medijskih "zvezd", ki solijo pamet drugim, sami pa ne znajo pomesti pred svojim pragom.
Na srečo sem dovolj stara, oz. sem ugotovila relativno zgodaj, da moram čisto vse (s tem mislim res vse) narediti sama zase in moja 2 fanta in punco, ki se je priženila k naši mali družini.
Nikoli se ne spravim delat (boh ne daj kupit!!!) kaj za to, da bom druge impresionirala in s tem pričakovala pozitivno kritiko.
Sem tudi prepričanja, da bi moral imeti vsakdo nekoga, ki te, ko je potrebno, ljubeznivo prime za ramena, malo potrese in postavi nazaj na tla ali pravo pot. Če ti ljudje samo laskajo, lahko od same nadutosti kaj kmalu postaneš kakšen Michael Jackson.
Moj mož na vprašanje: "Kako izgleda moja tazadna v teh hlačah?" odgovori: "Pod nujno moram v BauMax". ![]()
| Loni je napisal/a: |
| Kritiko sprejmem precej lažje kot pohvalo, a sem zato čudna? Ko me pohvalijo, mi je nerodno, kar ne vem, kaj bi sama s seboj. Loni Makaroni |
To je pravzaprav težava veliko ljudi! Sama sem imela iste težave in sem se morala naučiti kako pohvalo sprejeti. Zdaj odgovorim: Oh, hvala ker si opazil. O, hvala, ker ti je všeč! še posebej na tiste, Ti pa zelo lepo izgledaš! (you look very nice today!) Oh, hvala, tudi počutim se dobro.
Je kar trajalo nekaj časa, preden sem se naučila avtomatskega odgovora na to. Mislim pa, da smo (bili??) Evropejci dosti bolj skopi z lepimi komplimenti kot Američani. Meni se nikoli ni zgodilo, da bi me kdo na starem kontinentu kar tako vprašal, kakšen parfum imam, ker tako lepo dišim. Tele male malenkosti lahko naredijo čisto navaden dan nekaj posebnega. Vem da se tudi v Evropi spreminja in globalna kriza bo pripomogla k temu, da bodo vsaj trgovci bolj prijazni. Kdo bo pa kaj kupil od jeznih in nevljudnih zaposlenih. Jaz že ne!
Meni pa največje težave v zadnejm času delajo vejice, ker se jih v angleščini zelo skopo uporablja in sem pravilo nekako prelila v slovenščino. Sicer pa toliko, kot pišem po forumih na KulSlo že več kot 20 let nisem pisarila.
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
| Meni se nikoli ni zgodilo, da bi me kdo na starem kontinentu kar tako vprašal, kakšen parfum imam, ker tako lepo dišim. Tele male malenkosti lahko naredijo čisto navaden dan nekaj posebnega.
Meni pa največje težave v zadnejm času delajo vejice, ker se jih v angleščini zelo skopo uporablja in sem pravilo nekako prelila v slovenščino. Sicer pa toliko, kot pišem po forumih na KulSlo že več kot 20 let nisem pisarila.
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev