Nigella
| zzak1977 je napisal/a: |
| ZDA -> McDonalds -> Ribs -> in podobno... veliko soli |
Niti v sanjah nisem povezala tvojega komentarja tega z MacD-jem, ker nisem bila v nobenem že.. nimam pojma, koliko let. Pa ne zamo v, tudi na Drive through-ja se nisem poslužila, da ne bo pomote. ![]()
![]()
Da ne rečem, ostali podobni joint-i niso prav nič boljši.
Zzak, v mislih immam dostojno slano hrano. Samo za primer: Kraška Pizza v tisti restavraciji v Maxiju v Lj, je meni totalno neužitna, ker je obupno preslana. Pravzaprav mi je velika večina pizz preslanih.
Bi si upala trditi, da vse zmerno uporabljat, pa bo kar ok. Res je sicer, da je "zmerno" - koliko je to - lahko tudi stvar debate, sama se nagibam k temu, da sol uporabljam v tolikšni meri, da so jedi recimo "mejno" slane. Enim to zadostuje, drugi pri mizi, ki jim je premalo slano, si pač dosolijo.
Mi pa ne sede, da je neslano meso v slani omaki brez okusa. Ko ješ vse skupaj, se mi zdi, da se okusi kar lepo prepletejo. Samam sicer solim (zmerno; in včasih tudi z vegeto, priznam, in zato nimam slabe vesti, ker v biskvit je pa ne dajem ...) tudi meso, kakorkoli ga že pripravljam, ampak smo, v času diete, jedli tudi skorajda brez soli, pa je z dodajanjem predvsem svežih začimb tudi šlo zelo lepo.
Ko delam dunajske, pa vedno solim samo meso, jajc in moke nikdar.
Je pa res, da sem v zadnjih letih zelo zmanjšala uporabo soli v kuhinji. Še vedno pa uporabljam samo bel sladkor, beli riž in testenine iz bele moke. Ker mi ima vse drugo bljak okus (razen rjavega sladkorja). edino kruh pa jemo pretežno črn.
Ja, nisem ravno zgled pravovernim, a kaj morem.Sicer pa pravijo: dober človek ni brez greha.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naj bo dan še naprej s soncem obsijan ...
Mamamia
mamamia
| japaja je napisal/a: |
| Tako da si še sedaj vsake toliko spečem jajce brez soli in ga gustiram. japaja |
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Aki, meni se zdi, da mora biti vsak komponent (ali sestavina) pri kuhanju rahlo posoljena. To, kar si opisala zgoraj je enako, kot če bi kdo delal dunajske zrezke in izdatno posolil samo jajce, mesa pa ne. Okus nikakor ne bi bil enak tistemu, kjer bi bilo primerno posoljeno meso, jajca in moka (ja, tudi moko je treba soliti). Drobrine so po navadi narejene is kruha, ki je že tako ali tako lahno slan. Neslan kos mesa v slani omaki je zame samo znak slabega kuhanja. Na žalost je tudi nekaj blazno slavnih kuharskih knjig pisanih tako, ampak če je recept sicer v redu, se da to popravit. [pika] Vanja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Metuljčki s paradižnikovo omako

Malinini razpokančki