Praske na štedilniku

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

tema odprta - 5. maj 2009 14:28 | ogledi: 1.920 | odgovori: 3

Pozdravljeni!

Vem, da je bilo enkrat že govora o praskah na steklokeramičnem štedilniku, pa tega zdaj ne najdem. Prosim vas za pomoč. Včeraj zvečer je mož v nizki ponvi nekaj pražil. Ni mu bilo dovolj, da je zadevo mešal s kuhalnico, tudi ponvico je vlačil po štedilniku, kot kakšen veliki kuharski mojster. Ko je opravil, je umil štedilnik in na svojo veliko grozo opazil, da je z dnom ponvice opraskal steklo. Po moje ni vredno besed, on pa sekira za umret. Te praskice so čisto majhne, če veš, kam moraš gledati, jih vidiš samo pod določenim kotom. Vendar, da se je NJEMU kaj takega zgodilo?! Štedilnik je opral, nato ga je spoliral z eno pasto za te štedilnike, na kateri je narisan mišičnjak. Rekel mi je, naj vprašam "plus paket", kaj naj naredi (vedno on na banki plačuje pluskota in zanj ni Kul Slo, pač pa plus paket. Kar takoj sem mu odgovorila, da bo odgovor čisto logičen: "Sedaj ste ga krstili...", pa ni bil zadovoljen. Prosim torej za kakšen odgovor, ker jaz praskic resnično ne vidim in se ne sekiram. Adijo!

ovčka

bluoka  

član od: 21.8.2007

sporočila: 42

5. maj 2009 14:37

hi hi, ovčka, prepričaj ga, ga praskic ni. bluoka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. maj 2009 15:08

Pozdrav možu od ovčke, ker plačuje plus paket. Sicer pa, če ima človek zdaj slabo vest in se sekira in je njegov ego sesut....izkoristi priliko in mu razloži, da se tista praska ne bo čisto nič videla, če ti kupi kakšne nove čeveljčke, bluzico....)))))))) Sicer mislim, da ni opraskal stekla, več je verjetnosti, da je ogrebel tisto tenko silikonsko plast, ki je na plošči. To se lepo popravlja tako, da nekajkrat ponoviš naslednjo vajo - očistiš z univerzalnim čistilom, obrišeš do suhega, nato daš gor silikonsko pasto za steklokeramiko, spoliraš do bleščečega in potem spet univerzalno čistilo. Če bo vsak dan delal to vajo, bo v desetih dnevih stvar b.p., človek bo imel boljše mišice (tisto ročno poliranje je fino za bicepse), plus bo cenil kuhanje, ker je treba biti ves čas pri stvari (takoj, ko nisi več, začneš delati neumnosti), ti boš pa dobila nekaj garderobnih kosov in vse bo lepo.... Aja, moram te še opozoriti, da se čez kakšno leto na plošči, če se jo redno uporablja, opazijo lise okrogle oblike ki se končajo tam, kjer je zunanji obod grelne površine. Imam zdaj drugi štedilnik tega tipa in se v zadnjih petnajstih letih to ponavlja. Samo se ne sekiram, se vsaj vidi, da uporabljamo. Vendelina jr.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

5. maj 2009 15:11

S to polirno pasto naj bi se praskice zakrile, kaj se niso?

Sicer pa je na mojo steklokeramično ploščo padla skodelica in se je plošča nad enim grelcem razbila in odlomila, tako da tam trenutno zeva luknja. Sedaj imam pokrito in se ne sekiram ter uporabljam ostale tri plošče...

Ma so še hujše stvari v življenju :) Optimistični pristop.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti