Čiščenje kapnice

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

tema odprta - 30. apr 2009 11:28 | ogledi: 2.786 | odgovori: 2

Ker je čas čiščenja, sem se lotila čiščenja filtra pri kapnici.Vprekatu imamo kamne, pesek in oglje,ampak vse v slabem stanju.Želela bi vse na novo uredit,pa nevem kakšen je vrstni red in kakšno oglje se uporablja.Če ima kdo kakšne izkušnje, prosim za čim hitrejši odgovor.

dididala

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

30. apr 2009 18:10

didi...... pri filtriranju vode, najprej se voda očisti velikih " delcev ", listje, delci vej........ in temu je namenjeno kamje ( ali debel gramoz ) potem de voda filtrira skozi nekaj plasti peska, zadnja plast je najbolj fin, lahko, da je pri tebi le ena plast peska. Pesek naj bi očistil vodo vseh mehanskih delcev, torej voda mora bit čist prozorna, nič motna ( tako je v teoriji, v praksi se zadeva mal zakomplicira ). Potem se voda filrira skozi plast aktivnega oglja, namen katerega je, da se voda očisti kemijskih nečistoč ( nitrati iz ptičjih kakcev, žveplo iz zraka......... ). Aktivno oglje se kupi v merkurju, tista enota, ko je bil včasih Kemo, v LJ. se mi zdi da se tistem koncu reče Vič, pakirano v žaklje po 30 l ( se mi zdi ), ni posebej drago.

Drugač, v industriji so filtri narejeni tako, da se čistijo s protitočnim spiranjem, aktivno oglje se ne čisti, se kar zamenja.

Upam, da sem ti kaj pomagal, če te še kaj zanima kar vprašaj.

ežoj

BISERKA55  

član od: 4.5.2007

sporočila: 143

5. maj 2009 22:16

Hvala Ežoj,nekaj podobnega smo izvedli.Tudi tvoji nasveti so upoštevani. BISERKA55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti