Pivski kruh
Mic,
ne vem koliko si stara, starejši ( če smo nostalgični ali ne ) se spomnemo tega praznika iz enih drugih časov, ko so nam ( tudi v šoli ) govorili o simbolnem pomenu prvega maja. Mlajši, mislim da se tega v kapitalističnih šolah ne učijo, bi se mogli vsaj za lastno izobrazbo mal poučit o pomenu tega datuma, morda še posebej, zaradi sedašnjega časa, ko se brezobzirno izkoriščanje uveljavlja kot " modus vivendi".
ežoježoj, če 70% populacije po 16 let ne ve, kdo je bil to Adolf Hitler in kaj je storil, potem je nekako iluzorično pričakovati, da bi vedeli za praznik dela. A veš, to sodi na smetišče zgodovine, v čase gnile Jugoslavije, totalitarističnega komunizma, zločinca Tita, preganjalcev svobode in zasebnega imetja, kratilcev osnovnih človekovih pravic, etc.
In potem svizec zavije čokolado ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Drejček,
ne vem če se lahko s tabo strinjam oziroma ne vem če lahko sploh razumem kaj si napisal. Gre namreč za to, da danes res živimo v informacijski družbi in priti do informacij kakršnih koli ni nobeden problem. Če povem za primerjavo: mi smo ( takrat ) v gimnaziji mogli narediti matursko delo. Zbiranje gradiva mi je ( kolikor se spomnem ) vzelo par mesecev, danes bi za to potreboval ( z računalnikom in internetom ) petnajst minut, pol pa še par dni, da gradivo pride v domačo knjižnico. Zaradi tega mi sploh ni jasno, kako je možno to kaj si napisal ( namreč, da šesnajstletnik ne ve kdo je bil Hitler .
ycrna, morda ja, morda pa tudi ne, ni vse odvisno od tebe, odvisno je tudi od otroka. Enega poznam, ki čisto nič ne verjame. Starši so govorili kar tamo neki, da bi bili vzgojni. Šola je bila še kar, le da je bilo treba en kup stvari preverit. Nekajkrat je mogel obiskat Ameriko, da se prepriča, da v ameriških filmih ni vse propaganda in laž, amerika res tako izgleda, vendar je tudi res vse tisto kar so govorili komunisti o ameriki, socializem je mogel propast, da se še enkrat prepriča, da je vse kar so govorili o kapitalizmu res ( pa še več )...............................
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pivski kruh

Špageti karbonara