Ste že bili tam, kakšen nasvet in kaj se splača ogledati ?
Hvala !
Ste že bili tam, kakšen nasvet in kaj se splača ogledati ?
Hvala !
Če boste šli v glavni samostan v Meteori, boste doživeli 'predstavo za turiste', je precej obnovljen, pa še trgovinico ima, na mojo veliko žalost tudi precej kiča... Osebno priporočam, da si ogledate katerega od manjših, ki so bolj podobni temu, kako so nekoč živeli menihi in nune. Tudi vstopnina bo v tem primeru nižja. Sicer pa so vsi vredni ogleda, vsak je nekaj posebnega.
Midva sva šla v lastni režiji, kampirala sva v kampu takoj za glavno cesto in je bil zelo urejen ter poceni. Kampi višje so tudi 2x dražji. Ne vem, ali gledate na denar ali ne... je pa res, da si v zgornjih kampih bliže samostanom in je tudi občutek drugačen... urejeni so po večinoma dokaj lepo. Če bi se odločali za prenočitev v sobah, bo rezervacija kar nujna.
Kar se Aten tiče, je pa (tako kot velja za vsa večja mesta) vse odvisno od tega, koliko časa imate na razpolago... glavne znamenitosti so tako ali tako znane, mislim pa, da je vedno vredno obiskati še kakšno tržnico na prostem in kakšen kraj 'off the beaten track', kjer boste videli pristne prebivalce in življenje le-teh.
V vsakem primeru se boste imeli super... joooj, lepi spomini se vračajo ;)
Pusti Atene, pusti Meteoro, ta prava zgodba se piše drugje, ne pa tale zrežirana in znucana zibelka helenizma...... Veliko ljudi se strinja, da so "ostaline" na italijanskih tleh, Sicilija in južna Italija sta raj za ljubitelje antike.
Atene mi niso bile všeč, vse se mi je zdelo zrežirano pod parolo "Vsi in vse za turizem", kača turistov, vsi v eni smeri, vsi poslušajo eno in isto. Gužva in promet za znoret, samo je pa izven kapitale čisto drug svet - pojdite gledat sončni zahod na rt Sunion, zapletita se v pogovore z domačine (če ne drugega, boste vsi skupaj naredili nekaj vaj za raztegovanje), hitro vaju bodo povabili domov in tam bosta spoznala pravo Grčijo. Zakon!
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Veganski sladoled z navihanci