Super kulinarični blog

bratinov  

član od: 21.4.2013

sporočila: 3

22. apr 2013 11:06

Rezanci so imeli kar precej omake, pripravljeni pa tako:

Šparglje sem narezal na koščke, vršičke shranil, iz spodnjega tršega dela pa skuhal jušno osnovo.
Narezane šparglje sem na hitro prepražil na olivnem olju ter zalil z malo jušne osnove (skuhane iz ostankov špargljev) Proti koncu sem dodal še vršičke da se ne kuhajo predolgo in ostanejo sveži in hrustljavi. 
Čisto na koncu sem omako še začinil (sol in poper) ter dodal malo navadne smetane in en jajčni rumenjak in (brez kuhanja) dobro premešal, da je nastala gosta emulzija. V to sem zamešal kuhane rezance in končano. 

Suhi rezanci z blanširanimi šparglji pa res ne bi bili kakšna hudo privlačna jed :D

 

Kar se tiče obdelave fotografij, je to ena tema o kateri bi se lahko (in se je tudi že) neskončno razpravljalo, zato je boljše da ostanemo kar pri kulinariki. :)

www.bratinov.si

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

22. apr 2013 11:18

Še dobro, da spoštujemo različne okuse 

Bratinov ima čudovite fotografije mrtve narave, estetsko dovršene, a hladne, ne vzbujajo mi teka, a so odličen material za razstavo.

Na primer včerajšnje testenine: nobene sočnosti ni na njih, šparglji so meni okusnejši vsaj malo na olju popečeni, surovi mi k suhim testeninam res ne grejo.

Seveda je vse to čisto oseben pogled, moj.

Ne gre primerjati slik iz Kosil in slik profesionalnega fotografa, to sta dve neprimerljivi stvari in tudi ne vidim potrebe po tem, želela pa bi malo strpnosti in pogled v stran, če nam nekaj ni po godu, ne takoj skakat in renčat na "krivca", da o klicanju "policijskih intervencij" ne govorim.

Tale kulinarika je lep prerez družbe, življenja, in v njej je dovolj prostora za vse, ravno to jo dela živo.

Vem, da je težko sprejemat drugačnost,  sploh  "k elitizmu stremečim umom", ki hkrati pozabljajo, da so prav oni odličen material za manipulacijo, tudi tako s hudimi posledicami, kot nas uči (a ne nauči) zgodovina.

 

Kar se foušije tiče očitno pisci izhajajo iz sebe

lp

 

Aha, vidim, da je bratinov napisal recept včerajšnjih testenih, bere se odlično, a nič od tega ne najdem na fotografiji.

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 22. 2013 11:20

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

22. apr 2013 11:36

Oooo..lepo Bratinov da si nam napisal recept..jutri bo za kosilo,pofotkam ..sicer še zdaleč ne bo tako lepa slikica..ma bom realno ocenila.

Mamamia..špraglji,beluši utrujeni v jajčni peni so dobro..probaj..sploh načeloma velja da najboljši prijatelj so jim je prav jajce,smetana in mediteranske začimbe..to je moje (naše) osebno mnenje..aja..pri receptu Bratinova bom spremenila samo to,da namesto oljčnega olja bom uporabila maslo.

http://www.kulinarika.net/recepti/17159//sparglji-v-jaj

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. apr 2013 13:55

Vrtejbenka je napisal/a:

Oooo..lepo Bratinov da si nam napisal recept..jutri bo za kosilo,pofotkam ..sicer še zdaleč ne bo tako lepa slikica..ma bom realno ocenila.

Mamamia..špraglji,beluši utrujeni v jajčni peni so dobro..probaj..sploh načeloma velja da najboljši prijatelj so jim je prav jajce,smetana in mediteranske začimbe..to je moje (naše) osebno mnenje..aja..pri receptu Bratinova bom spremenila samo to,da namesto oljčnega olja bom uporabila maslo.

http://www.kulinarika.net/recepti/17159//sparglji-v-jaj



Vrtejbenka

 

Marinirani in z mediteranskimi začimbami so prav odlična jed, tudi holandska omaka se jim lepo poda, ne da ne. V mislih sem imela bolj recepte, ko so v eni piti 3 dl smetane, dve jajci, kup sesekljanega peteršilja, kak močan sir, malo slanine in potem še šparglji --- ki se v vseh teh okusih porazgubijo, to sem mislila. Pa saj se zastopimo.

Sama sem sicer pristaš uporabe številnih začimb, a sem pri nekaterih rečeh izrazito minimalistična: šparglji, biftek, predvsem pa ribe - mene srce boli, ko gledam dobro ribo, utopljeno v paradižnikovi omaki z desetimi začimbami in za vrh potreseno s sirom in gratinirano. Sprejemam, da je to nekaterim všeč in da v tem uživajo, ampak meni to ne sede. Jaz si niti česna in peteršilja ne polijem po dobri ribi.

 

So pa zato druge moje priljubljene jedi polne začimb.

 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. apr 2013 14:03

Rakuncek je napisal/a:

Krasen blog, perfektne fotke! Nekateri pa rajs recejo, da so grde, 100x obdelane, sterilne in da je gor neuzitna hrana, da bolj mirno spijo. Stopostov bi njihove fotke tut take bile, ce bi jih sam cez PS vrgli hahaha :) 

Zakaj je pa toliko gneva v tebi, Rakuncek? Menda ja ima lahko vsak svoj pogled na neko stvar in mnenje tudi svoje, ki je pač drugačno od mnenja drugih?

rimljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. apr 2013 14:34

Rimljanka, prosim, spravi se tudi na gnev tistih, ki prav grdo kritizirajo in Bratinova obtužujejo polivanja hrane z nafto, dimljenja s takim ali drugačnim dimom.

Bannanna, drugič se pa prosim zadrži objavljanja linkov podobnih strani.

 

Vanja

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2013 15:56

Ja, bannanna, pa na svojem blogu tudi pazi, da ne pokvariš kake jedi z nadpovprečno fotko, bo komu še slabo.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

22. apr 2013 16:27

Zadnje opozorilo pred zaklepom teme. Škoda bi bilo. Ampak zadnjih par strani ne najdem več nič o super kulinaričnih blogih, škoda. In vsak, ki bo še napisal kaj izven tega, je soodgovoren za to smetenje. Da, tudi moj zapis, a nekako je moj obvezen.

Jernej - administrator

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. apr 2013 17:22

Kar se nafte tiče pri marketinških trikih fotografiranja in snemanja sem slišala prav iz marketinških krogov. Saj to ni nič takega, slika mora biti lepa, da jo kupimo, da kupimo izdelek. In najbrž se tudi še naprej poslužujejo raznih trikov, Bratinov se pač ne. Sem pa vesela, da je Bratinov sam pojasnil svoj pristop kuhanja in fotografiranja in zame je to povsem dovolj. Škoda, da se prepiramo okoli tega, vsak naj dela po svoje.

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. maj 2013 12:34

Našla sem še en lušten kulinarični blog, mogoče bo tudi vam tako všeč, kot je meni

http://www.idafrosk.com/

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti