Nukrle / nokrle

Lep pozdrav,

zanima me, če poznate jed 'nokrle' ali 'nukrle'? Žal ne vem, kaj naj bi to bilo in s katerega konca Slovenije izvira, hvaležna pa bom za kakršenkoli namig ali celo recept.

Hvala lepa in lepe velikonočne praznike vsem!

tulka

Tulika, tole mi je stric Google pokazal, pod "nukrli"....Idrijsko - nukrli, Slovenska razlaga - cmoki z jajcem . Alcika
Mi imamo fuul radi nukerle - masa je nekaj takega, kot za palačinke samo veliko bolj gosta - tako, da jo lahko zajemaš z žlico in se ti narediti, tak mali "nukerlček", ko maso daješ v vrel, slan krop. Aja, masa ne sme biti sladka ampak slana. Na koncu si pusti nekaj mase, jo razdredči z nekaj hladne vode in potem to - kot podmeto, vlij zraven v lonec. Ko priplavajo nukerli na vrh, jih še nekaj časa kuhaj. Na koncu mi v juho vlijemo še nekaj vroče masti s slastnimi hrustljavimi ocvirki in potem si še vsak potrese z narezljanim šnitlohom - drobnjakom. Za cca 4 ljudi, vzemi 4 jajca. Zraven naredimo še kakšen bolj nasiten desert - npr.štrudelj. vanjatajnsek

Vanja in Alcika, najlepša hvala za pomoč!

tulka

Pravzaprav so to vodni žličniki, kajne?

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti