| ursula-ce je napisal/a: |
| ****-tzu |

Šahovnica
| ursula-ce je napisal/a: |
| ****-tzu |
Milži, kakšne velikosti in mogoče pasme je tvoj pes in kako dolgo dlako ima?
Če sem prav razumela, je zgodba zaključena.
Danes sem praskala za ušesi mojega najljubšega sosedovega psa. Ni moj, pa vendar ga imam zelo rada in mi je hudo, ker je ostarel in bolan.
Hkrati sem na naši trati našla nekaj izločkov tega psa, ki je precej velik. In ti izločki so kar naprej. Lastniku sem povedala, kaj je na naši strani, pa se je le smejal. Ni počistil za psom.
Besna sem. Ne na psa, na lastnika.
In kaj naj naredim: se z njim skregam ( ker je itak osel), kregam psa, ker pač gre na potrebo tja, kjer je najbližlje. Naj tožim lastnika ?
Mi verjamete, da kljub temu, da imam tega psa rada, nimam namena čistiti za njim.
Zgodbe o tem, da me je nemški ovčar druge sosede dvakrat zapored napadel, ogrizel in na smrt prestrašil na istem mestu. Ko sem šele drugič poklicala policijo, je rekla, da ima rada psa in da mu ne bo omejila gibanja, ker se mora zdivjati.
NApadel me je brez razloga, nisem bila edina žrtev, skupaj nas je 5. Pes je že pokojni, lastnica pa ima že novega psa.
Naj zaradi primernega odnosa do živali trpim, da bo pes hodil po javni cesti, brez povoda grizel ljudi. Povem vam, da si ne morete predstavljati, kak strah sem doživljala nekaj let, ko sem bila prisiljena hoditi mimo, pes pa je tekal po cesti. Še danes čutim njegove šape na ramah in voham njegovo sapo, ko me grizel.
Kadar razmišljate o svoji pravici, da imate živali in o pripombah sosedov glede njihovega gibanja, se postavite npr. v mojo kožo. Bi čistili za tujim psom dan za dnem, ali bi trepetali leta, ali vas bo pes ponovno napadel.
Pes, ki človeka ali žival napadel brez povoda, šteje med nevarne živali in se lahko giblje samo na vrvici in nikoli več prosto.
Glede lastninskih pravic pa to področje ureja Stvarno pravni zakonik, iz katerega je razvidno, da lahko svoji živali slediš na tujo posest. In naprej, obligacijski zakonik: dolžan si povrniti škodo, ki jo stori tvoja žival.
Niso vsi ljudje, ki nasprotujejo psom, hudobni, veliko ljudi, ki ima psa, je neodgovornih. In v tem vidim problem.
F r i n a
![]()
![]()
![]()
Lepo napisano, frina.
Nasja
Malo prejle sem pisala mnenje in napisala ime gobe, ki se delno napiše enako kot ime pasme tvojega psa. Poglejmo, če dela kot Šit, (ali kakec), v lepi slovenščini... Tudi mene je totalno zmešalo...![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Kraljevska jajčka s holandsko omako