Cellnet, to navado imam tudi jaz, namesto olja dam stopljeno maslo. Ampak, nekatere stvari enostavno ne izpadejo tako super. Kot na primer en korenčkov biskvit (ali cake). Z oljem je vedno boljši, ampak jaz olja v pecivu ne maaaraaam. A lahko naredim kaj, kar bi izboljšalo recept?
Biskvit
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Cellnet, to navado imam tudi jaz, namesto olja dam stopljeno maslo. Ampak, nekatere stvari enostavno ne izpadejo tako super. Kot na primer en korenčkov biskvit (ali cake). Z oljem je vedno boljši, ampak jaz olja v pecivu ne maaaraaam. A lahko naredim kaj, kar bi izboljšalo recept?
|
Namesto olja ali stopljenega surovega masla dodaj kuhano maslo.
nolaJaz delam tako.Kolikojajc za isto težo sladkorja in za težo enega jajca manj moke. Vedno uspe. Delam pa tako. Najprej stepem beljake, na koncu dodam malo sladkorja. Porem stepem rumenjake, ki jim dodam vročo vodo. Koliko rumenjakov, toliko žlic vroče vode. Nato dodam sladkor, stepam, po občutku prilijem za kako žlico olja, stepam. Nato dodam moko, orehe, mak, kakao... in počasi vmešam sneg beljakov. Vedno uspe, je rahel in sočen biskvit.
Kyara| nola je napisal/a: | ||
Namesto olja ali stopljenega surovega masla dodaj kuhano maslo. nola |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.