član od 20071464 sporočil
Evo jaz bi povedala samo to...
Realno gledano sem kristajn. Vzgojena v to in tako je. Ampak z moje strani skregana s cerkvijo...kar je cerkev naredila v zgodovini človeštva je ogabno in nobeno opravičilo tega ne more izbrisati. Velikorat od mojega sošolca (ki je za moje pojme malo preveč bral Sveto pismo---nič osebnega) "kaj osebno je tebi naredila cerkev,da je ne maraš?"...na to dobi preprost odgovor,ki mu zapre gofljo "kaj osebno je tebi storil Hitler?" (da ne bo kdo mislil da zagovarjam Hitlerja!).
Verujem...v Boga,v posmrtno življenje...v nekaj kar bo po smrti,verjamem da duša gre iz telesa,verjamem v angele varuhe in vse ostalo sranje.Ampak zato ne rabim nobene potrebe hodit k maši (kar mi sveto zatrjuje moj dedek)...jaz se lahko povežem z Bogom doma,če pa občasno začutim kakršnokoli potrebo po nevemkakšni močenjši povezavi jo pa tud mahnem k našemu župniku (ki je res faca) in rečeva eno debato. Pa tudi k maši grem za vse večje praznike,bolj iz bontona kot iz nuje.
Zame imajo v večini vse vere isti point. Posmrtno življenje,reinkarnacija,vse imajo nekoga za boga ipd. Zakaj se je potem hudiča treba klat in pobijat tudi ne vem...nesmiselno,brez zveze...
Nič nimam proti nobeni veri.Naj bo,naj vsak veruje v tisto kar mu zapaše (pa če v svoje svete gate)...ampak lepo prosim (joj to pa res vsak dan govorim) ne vsiljuj mi svoje vere!Če si ti 3x na dan pri maši PRAV,jaz ne bom!Pa če mi po trepalnicah hodiš...in ni mi treba citirati Sv.Pisma (ne moreš verjeti,da kakšen citat še jaz znam),ker me boli organ kaj je kdo kdaj kje komu napisal. Če Bog je,potem ve kaj mislim,če Boga ni prav,me bodo pa po smrti lepo zasuli...
In s tem sem povedala vse,kar si mislim o vsem.
PS: je kdaj kdo sploh pomislil da so Evangeliji in Sv.Pismo pač samo dobre knige,v katere folk verjame,da so zgodbe resnične?Mogoče je imel pa kdaj kdo smao preveč časa pa se je spravil pisat in ljudem "dal" resnico?Potemtakem lahko trdimo da je Da vincijeva šifra drugo sveto pismo :D
Roncolino