Potovanje na nizozemsko

neznan uporabnik

19. apr 2011 21:41

Zarad stroškov in gneče. To se enostavno ne splača za par dni. Posebaj ne Amsterdam. Najbolje je tja priletet ali z vlakom in potem, ne glede kako prideš vzet rail po Nizozemski. Avto se ti ne splača, če nimaš koga, kjer bi parkiral. Pol se pa itak moraš vozit z vlaki, busi.

 

Jaz bi ti iskreno priporočal ogled spletne strani Adrie in Croatie. Ne vem od kod si? Lahko tudi Lufthanse. Pol pa tam vlake. Karte lahko kupiš že v Sloveniji. Netherlands pass - vprašaj. Majo za 3, 5,8...dni. V samem Amsterdamu nimaš kje za parkar, razen na Schipholu al pa v garažnih hišah. To je pa grozno drago.

 

Če hočeš v Amsterdam si poišči na natu te ponudbe pol pa še hotel al hostel. Nizozemska ni poceni. Verjami, da ni.

 

Multivitamin

multivitamin

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

20. apr 2011 9:58

Tudi midva greva na Nizozemsko in sicer od 23.4. do 2.5. Staviva pa na bicikle, ne na vlake ali avtobuse (kako smo si različni). Amsterdam imava v planu raziskat bolj v začetku potovanja, ker se masovnih fešt in veselic raje ogneva. Nena, upam, da je okrog 25.4. še znosno... Glede na to, da je Amsterdam menda kolesu najprijaznejše mesto na svetu, za ogled ne bova trošila nafte ampak šunko, jajca in cviček:) Bicikel bova pa že parkirala v kakšno špranjo. Če pa ne bo res nikjer nobene proste, bova šla pa k Neni. Parking plačava s potico, OK?.

Pinka, okviren plan potovanja imaš najbrž narejen; mogoče še zanimivost, če je slučajno še ne poznaš- Madurodam, kjer je nizozemska scena v merilu 1:25 http://www.madurodam.nl/?lang=1 Podobna stvar v Franciji (France miniature) mi je bila zelo všeč, po obisku smo v plan potepanja takoj vrinili dodatne "vmesne točke". Mogoče se pa celo kje srečamo...razpoznavni znak: cviček v bidonu in drobtine slovenske potice okrog ust

LP, V.

neznan uporabnik

20. apr 2011 10:07

Pa ne mi rečt Vilma,da bosta kolesarila do Amsterdama? Ali pač?e

 

Če se hočeš it kolesarjenje na Nizozemskem počez in po dolgem si morrš vzet pa 3 tedne časa. Če misliš, da boš kolesarila po Amsterdamu pa malo okol, kolesari. To lahko počneš tud v Ljubljani.

 

Multivitamin

multivitamin

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

20. apr 2011 10:33

Vilma, pravilno si se odlocila, ce bos kolesarila po Amsterdamu! S kolesom najhitreje prides do vseh destinacij! Edino pazi, da vama koles ne ukradejo! V Amsterdamu VSAK DAN ukradejo 500 koles Obicajno so to narkomani, ki ne zelijo hoditi pes... gre, ukrade kolo in se pelje, kamor zeli, potem pa vrze kolo v kanal, da ga ne dobijo

Sama se po Amsterdamu vozim izkljucno s tramvajem in avtobusom. Moram pa priznati, da je kolesarjenje v tem prelepem, spomladanskem casu, po ruralni Nizozemski, izjemno dozivetje! Ko se vozis mimo polj s cvetocimi hiacintami, te tisti vonj skoraj omami (pot od Haarlema do Lisse)

Jaz se edino bojim, da drugi teden ne bo dezevalo , tukaj namrec ze tri tedne ni bilo dezja in imamo treutno pravi vrocinski val. Kmetje jamrajo, koliko vode porabijo za zalivanje tulipanov ...

Najvecjo gneco pricakujemo dan pred Kraljicinim dnem, to je 29.4. in se dan po prazniku. Sicer pa je ze zdaj tukaj ogromno turistov.

Avto lahko parkiras pri meni, nasa ulica je pod kamero in v 10 letih, kar sem jaz tu, ni nihce niti enega avta ukradel

lp Nena

 

 



Nena-morje

Sporočilo je spremenil(a) Nena-morje dne 20. 2011 10:40

neznan uporabnik

20. apr 2011 10:52

Nena darling, krasno.

Za kolo si pa morš nabavit ornk verigo. Tako sado -mazo najbolje. Drgač si ob depozit za kolo. Haarlem je krasen maja. Ma Adam tud. Pa Groennngen, idi je recmo Staadskanaal. Tam smo mi živeli. To je na severu, nekak veliko kot Celje al pa malo večje.

Jao meni, v Holandiji, posebaj v Adamu je mene napihalo do kosti. Ta veter, ki tam piha je hujši od burje.

Aja Nena, če boš kaj hodla v Zwolle pomahaj.

 

 

Multivitamin

multivitamin

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. apr 2011 11:33

Na Nizozemsko hodim popolnoma turistično, tam imam dve prijateljici pa se, recimo trienalno oglasim pri eni ali drugi. Vedno kolesarimo.

Kot turistka se popolnoma strinjam z mnenji, da je to dežela, ki jo je najlepše videti s kolesa. Jaz si kolo vedno izposodim na železniški postaji, ampak resni kolesarji najbrž svoja resna kolesa vozite povsod s seboj.

V Amsterdam gremo pa vedno brez koles. Za zijalaste je toliko za videt, da bi bilo preveč sestopanja in zaklepanja.

nola

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

20. apr 2011 11:54

Nena-morje je napisal/a:

........Moram pa priznati, da je kolesarjenje v tem prelepem, spomladanskem casu, po ruralni Nizozemski, izjemno dozivetje! Ko se vozis mimo polj s cvetocimi hiacintami, te tisti vonj skoraj omami (pot od Haarlema do Lisse).............

lp Nena

Nena, prav to imam v mislih:) Pa še klancev ni tako kot na Dolenjskem in resnično upam, da bo vreme zdržalo. Če pa bo napoved res slaba, bomo pač spremenili ruto in šli za soncem.

Hvala tudi za opozorilo v zvezi s krajo koles, sicer jih vedno zaklepava; upam, da narkomani ne nosijo klešč s seboj:) Hja, morda bom pa res nabavila kakšno dodatno ketno- mogoče kar "furžel" za krave. Sado mazo bi mi utegnili v Amsterdamu suniti še prej kot bicikel (kaj meniš, multi?).

Hvala tudi za ponujen parking, vendar greva z avtodomom in bo naša gajba najbrž prevelika za na dvorišče. V Amsterdamu nameravava prespati v kampu Vliegenbos, od koder je baje odlično izhodišče za kolesarski podvig po mestu. Upam samo, da ne bo polno zaseden.

Nikoli se mi še ni zgodilo, da ne bi na potepanju srečala vsaj enega slovenca (pa pravijo, da nas je malo) tako da čisto možno, da gor srečam pinko, tebe ali pa obe:)

LP, V.

neznan uporabnik

20. apr 2011 11:57

Jao, če še niste bili v  Amsterdam je poleg Londona ena taka zmešnjje od Madrida. Drugač je pa to bolje od konfuznega Ibera. Madrid je zelo konfuzen. Saj ena kolegica ga baje pozna v nulo in bo povedala kaj več o Madridu.

 

Multivitamin

multivitamin

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

20. apr 2011 12:06

Zdaj pa vas zapuscam, grem se malo v Belgijo pogledat ...

Nena-morje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti