me zanima, če je kateri od vas dal v kakšen tečaj tujega jezika svojega predšolskega otroka, kam in kakšno izkušnjo ste kaj dobili,kako se je obneslo?
lp
alenka
me zanima, če je kateri od vas dal v kakšen tečaj tujega jezika svojega predšolskega otroka, kam in kakšno izkušnjo ste kaj dobili,kako se je obneslo?
lp
alenka
V Mariboru so pred 20 leti v vrtce uvedli učenje tujih jezikov, angleščino in nemščino. Naša otroka sta oba hodila k nemščini, dva krat tedensko po 45 minut, in je bilo učenje igra z zelo dobrim učinkom.
Vsekakor priporočam učenje tujega jezika že pred vstopom v šolo, otroci se jezika naučijo mimogrede. In če potem doma lahko gledajo še tv program v jeziku, ki se ga učijo, je učinek še večji.
Naša sta potem tudi skozi vso osnovno šolo posebej hodila k nemščini, sin je tudi opravil mednarodni izpit, danes celo študira prevajanje in tolmačenje iz nemščine, hčera pa tudi tekoče govori nemško.
Tako da jaz sem z vsemi štirimi za. Saj veš, kar se Janezek nauči, to Janezek zna. Pa še dobra popotnica za v šolo mu bi predznanje tujega jezika.
Kam v tečaj ti pa lahko kvečjemu za Mb povem.
Mamamia
mamamia
Zelo spodbujam zgodnje nenasilno učenje tujega jezika, opozorila bi le na eno stvar: tem otrokom je potem v osnovni šoli takooo dooolgčas... Jaz zanje sicer sestavljam dodatne naloge, da jih ne pobere, ko se z ostalimi šele učimo šteti... mislim pa, da večina učiteljev ni tako 'trapastih', da se posebej ukvarjajo še s tistimi, ki znajo 'preveč'. Samo v premislek.
Kot je že nekdo pred mano omenil, predlagam, da ga vpišeš v tečaj jezika, ki ni obvezen predmet v šoli. Se bo potem v šoli otrok manj dolgočasil, pa še dva tuja jezika bo obvladal.
TanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poširane hruške

Tortelini z bučkami in slanino